Färska dadlar

dadlar1

 

dadlar2Inspirerad av duktiga bakkreatörerna (är det ens ett ord?) Fanny Roethlisberger och baka sockerfritt-Marja, fick jag med mej ett paket färska dadlar när jag handlade igår. Jag har faktiskt aldrig ätit färska dadlar förut, bara såna där torra en äter till jul. Dessa var ju verkligen mycket, mycket godare men väldigt söta, som godis nästan. Nu funderar jag bara på vad jag ska göra med dem? Det får nog gärna bli något raw-bakverk tänker jag. Så länge fick de bli extra lyx på frukostyoghurten i morse.

yoghurt

9 tankar om “Färska dadlar

 1. haha jo men den titeln tar jag gärna! 😉 och visst ÄÄÄR de goda, de färska dadlarna!! Så mjuka och söta… en favorit hos mig är att kärna ur dem (duh) och fylla med nötsmör (gärna saltat, just för att balansera sötman). Så hiiimla gott snacks sådär när man bara vill ha nåt NU NU NU. Sedan brukar jag mixa dem till en kletig ”kräm” och använda som sötning i typ smoothies, glass – även mat! Som honung typ, sötma är ofta ”pricken över i” i maträtter 🙂 går att ha i en burk i kylen, men det blir lite fastare när det kyls såklart.
  Det kanske är självklart, men dadlar är världens bästa sötning och ”ihophållare” i raw-bollar. Och raw-bakverk som sagt. Mmmm nu vill jag baka igen 😉

  Gilla

 2. Jag fullkomligt älskar färska dadlar! Ett mindre nyttigt sätt att använda dem är att hacka dem och ha som fyllning i kanelbullar. Riktigt gott! Nu senast har jag börjat göra chokladbollar där sockret och smöret har ersatts av dadlar och kokosolja, inte heller dumt. Tack förresten för omtanken om min skadade fot. Prövade en sakta lunk i cross-trainer i söndags men det var alldeles för tuff belastning 😦 Försöker hitta nya vägar till träning nu när jag varken får springa eller dansa. Kramar Liza

  Gilla

  • Det är var verkligen jättegott! Kan tänka mej att det är jättemumsigt i bullar 🙂

   Vad segt med foten 😦 Hoppas du hittar något annat träningsalternativ som känns kul.
   Kram!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s