Hur gör en?

russiantwist

Jag vet inte hur många tidningsartiklar jag läst som sagt sej kunna tala om hur en kommer igång med träningen? Jättemånga i alla fall. Och faktum är, att när jag tittar i backspegeln så hade de ju i stort rätt men jag började ändå inte träna. I de där artiklarna brukar det ju stå: ”Hitta något du tycker är kul!”. Där håller jag verkligen med, nyckeln för mej var att hitta något som jag verkligen, verkligen tyckte var kul, bilden till trots: Att springa.

Men vad var det som gjorde att jag till slut, efter många år som en otränande människa började? Jag vet faktiskt inte? Men om jag får gissa så var dessa saker som triggade mest.

 • Jag hittade något jag tyckte var kul, precis så som artiklarna sa.
 • Jag tror det spelade stor roll för mej att det inte bara handlade om en visuell, kroppslig förbättring utan också att få konditionsmässiga resultat. Det var enormt motiverande att se att jag orkade mer och blev snabbare. Där är löpning väldigt tacksam då utvecklingen ofta går snabbt. Hade jag bara tränat med rutor på magen som mål, tror jag inte att jag hållit i lika länge, rutor tar ju ett tag att skaffa sej.
 • Jag kom till någon slags gräns. Jag vägde mer än jag någonsin gjort och kände bara STOPP, annars kan detta sluta hur som helst. Kosten var i och för sej viktig här men löpningen hjälpte mej att äta bättre och vise versa.
 • BLOGGEN! Ärligt talat vet jag inte om det varit lika kul utan bloggen, att motiveras, peppas och diskutera med likasinnade har gjort att det liksom inte gått att slacka av. Ibland när det känts trögt har jag läst om någon annans lyckade runda och helt plötsligt blivit sugen på att ge mej ut. Så mitt tips: Dela din träning med andra.

4 tankar om “Hur gör en?

 1. Även jag känner igen mig… 🙂 Jag tror också att det är viktigt att hitta något som en tycker är KUL. (Och att våga prova olika saker/aktiviteter för att se vad en faktiskt tycker är roligt!) Att tvinga sig till något som en inte gillar — funkar nog inte så bra i längden och känns inte så hälsosamt.

  Gilla

  • Precis! Det är ju det roliga som gör att en fortsätter. Skulle jag springa med enbart slanka ben som motivation skulle det nog inte hållit i sej så länge 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s