En ovälkommen bekant

Letade bild som speglade min känsla just nu. Denna känns väldigt passande...

Letade bild som speglade min känsla just nu. Denna känns väldigt passande…

Jamen ja, då var den här igen: PMS:en. Yey….eller inte… Som vanligt kommer den smygande, trots över 20 år med mens fattar jag aldrig ändå. Blir alltid bekymrad, blir orolig för det plötsligt gråa humöret, ilskheten, ledsenheten och tröttheten och tror att något är fel. Sen tänds en liten lampa och bara: Aha!

Ni kanske tycker att jag tjatar om detta med PMS varje månad? I såna fall har ni rätt. Jag tycker det är viktigt att lyfta detta; ett kvinnoproblem som ofta setts som besvärligt och något gnälliga fruntimmer ägnar sej åt, något en helst ska dölja bakom ett leende när det egentligen handlar om en hormonell berg och dalbana där progesteron och östrogen sjunker och stiger. Superfifi har förklarat de hormonella svängningarna  bra härVad jag tycker är lite anmärkningsvärt är, att när jag googlar på ”vad är pms?” så innehåller ganska många träffar symptomen men inte direkt orsaken? Som att pms nästan är något som är kvinnans egna ansvar fast det beror på förändringar i kroppen? Det gör mej irriterad (som allt just nu).

2 tankar om “En ovälkommen bekant

  1. Kan bli så förbannad över att vi i skolan inte fick lära oss vad PMS är och vad det beror på! Inte för att det tar bort symptomen, men det tar bort känslan av att vara helt skör och knäpp som typ bara vill gråta och nästan inte leva innan mensen. Åtminstone för mig!

    Gilla

    • Ja, egentligen är det helt sjukt! Den enda infon en får är väl mer: ”Tjejer kan få något som kallas pms innan mens, då kan en bli extra känslig och få ont i magen”.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s