Backspring

image

En väldigt bra (och jobbig) grej med att springa här i Dalarna är mitt barndomshem liksom ligger i en sänka. Alltså blir det väldigt mycket uppför, ja nedför också såklart. Det är sega motlut och det är branta backar. Det finns en backe på ca 500-600 meter som är extra jobbig. Den är brant i början, planar ut lite och slutar sedan jättebrant. Jag känner verkligen att den gör underverk för flås och ben! Nu har jag sprungit där 3 ggr och varje gång känns benen lite starkare, lungorna bränns lite mindre och tempot blir lite snabbare. Såna backar finns inte riktigt att tillgå där jag bor så jag passar på att nöta denna backe så mycket jag kan när jag är här. Ska bli jättespännande att se om jag ökat farten på min vanliga 5-kilometare när jag kommer hem!

11 tankar om “Backspring

  • Haha, ja, en känner sej rätt tuff när en kämpar uppåt sådär. Bara eye of the tiger som saknas 🙂

   Gilla

 1. Gött när du känner en förbättring redan medan du är kvar. Jag tycker att, i alla fall min långsamma träning, ger resultat så långt fram… Jag vill också känna att jag blir bättre här och nu! Inte sen om någon månad…

  Gilla

  • Ja, fast så är det inte alltid för mej heller, upplever det som utvecklingen liksom gör små skutt: ingenting, ingenting, långsammare och plötsligt utveckling. Men backar verkar vara grejen 😀

   Gilla

 2. Hej! Jag är lite nyfiken på hur ofta du springer, liksom hur kan en träningsmånad se ut. Sen undrar jag lite om du känt av skador o så eller haft andra prb. Själv dras jag med benhinneinflammation jämt! riktigt jobbigt! Funkar ok om jag inte springer för ofta, kyler med kallt vatten efteråt, alltid har en vildag emellan, gör tåhävningar och massage för benen…. men blir ju lite tröttsamt med allt detta pysslande för ngr km springande.

  Gilla

  • Det är jätteolika: ambitionen är att springa iaf fyra ggr vecka och iaf 2 mil/vecka men det är långt ifrån alltid det blir så p.g.a livet.
   Jag har aldrig skadat mej illa *peppar, peppar* men hela förra sommaren då jag började springa så hade jag konstant onda benhinnor och var helt stelbent. Nu är jag ingen expert alls men jag gjorde iaf lite så att jag sprang mej igenom smärtan. Har ingen aning om det är att rekommendera men det var iaf så jag gjorde: Sprang, vilade tills det inte gjorde hyperont, sprang igen o.s.v. Till slut gav slemhinnorna med sej och känns aldrig numera. Men ta som sagt detta med en nypa salt! Och kompressionsstrumpor hjälpte mej också jättemycket! Om du inte testat, gör det! Det är så skönt när benen gör ont.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s