Hatkärleken till kuperat

image

Hm ja, bilden ovan var den bästa jag fick till under gårdagens runda med Daniel. Men sprang gjorde vi, en ny runda för mej men en som Daniel brukar springa rätt ofta: En dryg 5-kilometerssträcka genom både skog och på asfalt och dessutom kuperad med rejäla uppförsbackar. Jag hade ju tvivlat på att det fanns riktigt rediga backar här, så som det gör i Dalarna men denna sträcka kunde nog ändå mäta sej med Dalabackarna.

Alltså, jag hatälskar backar! Samtidigt som det är rejäkt jobbigt att pressa sej uppför dem (för att sedan upptäcka att det kommer en till när en väl är uppe) så tycker jag att de ger så oerhört mycket i styrka och uthållighet. Jag springer nog nästan hellre i uppförsbackar en traditionella intervaller. Skaderisken är ju också mindre vad jag har förstått? Jag blev faktiskt lite skrämd när jag sprang intervaller för ett tag sedan och sedan fick rejäla hugg i ljumsken. Som tur var gick det över och kom aldrig tillbaka men efter det föredrar jag att träna flåset i uppförsbackar, i alla fall än så länge. Vill vääääldigt ogärna ha krånglande ljumskar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s