Diy body butter med citrondoft

bodybutter1

Mitt underbaraste, mest mjukgörande body butter hade tagit slut så jag bestämde mej för att göra nytt! Jag ville ha en mer somrig doft nu, en lätt, frisk och kanske lite blommig, men hemma hade jag bara ”murriga” och vintriga dofter med typ kanel och äpple. Jag begav mej därför till ortens blomsteraffär där de säljer mina bästa doftoljor från Interlam bara för att upptäcka att de slutat med det (sälja dem alltså).

Så… Vad göra? Jo, jag rev det yttersta skalet från en citron och lät det ligga med medans jag smälte kokosolja tillsammans med rapsolja på spisen, sedan silade jag av citronzesten innan jag ställde in blandningen i kylen. Reslutatet blev ett bodybutter lätt doftande av citron –   Perfekt somrigt!

Hur du gör body buttret hittar du HÄR. Och jo, någon hade förresten skrivit och frågat om varför hens body butter blev så löst? Mitt svar är att kyla och vispa mer! Den lätta konsistensen kommer ju av att en vispar in mycket luft i body buttret. Sedan vet jag inte riktigt hur olika kokosoljor beter sej? Någon mer som provat mitt recept? Hur blev det för er? Själv har jag testat med både silvriga paketet med kokossmör från matbutiken och kokossmör från Cocosa och resultatet blev ungefär detsamma.

bodybutter2

 

 

8 tankar om “Diy body butter med citrondoft

  1. Ping: Kokosolja + lår + shorts = sant | Charlotta Sofia springer och trimmar

  2. Älskar tipsen! Har du fler på annat? Kan man ha den i ansiktet också eller är den för tjock och är det kokosolja eller kokossmör du tycker att man bör använda? Du har skrivit lite olika 😛

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s