Sommarplaner och hormondetektiven

image

Känner mej otroligt tillfreds med livet idag. Idag går Daniel på semester och vi ska umgås, bara vara, springa, åka på utflykter och bada (har jag bestämt, D är tveksamt inställd till det där med kalla sjöar). Älskar den här känslan av att ha det härliga framför mej. Vi inleder med att ha en riktigt skön dag hemma med god mat och vin.

Löpningen låter jag däremot vara idag. Jag vet att jag sagt det förut men nu har jag verkligen fastställt: Ägglossning gör mej så himla seg och trött. Det är alltid vid den tiden i månaden som det känns trögt. Dessutom märker jag att jag lättare gör illa mej. Nu har jag t.o.m känt av benhinnorna vilket jag aldrig gör annars. Jag har googlat och letat lite på nätet efter information om detta eftersom det faktiskt är ganska intressant. Det slår mej att det inte verkar finnas speciellt mycket riktig forskning på hormonsvängningar och kroppslig ansträngning (eller så har jag bara inte hittat). Men det jag får fram är i alla fall att många kvinnor känner sej kraftlösa under just ägglossning plus att skaderisken faktiskt verkar vara högre. Kanske är det då rätt smart att lägga återhämtningsperioder under denna tid?
Som sagt : Intressant! Vet du något mer om detta eller känner igen dej? Berätta gärna!

4 tankar om “Sommarplaner och hormondetektiven

  1. Jag har inte tänkt på om det går trögare för mig att träna när jag har ägglossning, men jag ska observera det nästa månad! Däremot presterar jag betydligt sämre de två första dagarna av mensen, fy fan vad segt det går då. Så ikväll är det lika bra att jag bara kör lite lugnt, så slipper jag bli besviken och frustrerad.

    Gilla

  2. Ang hormonsvängningar och träning hos kvinnor så var det ett reportage i senaste numret av Friskispressen, Friskis&Svettis egen tidning om när i hormoncykeln du ska träna vad. Det fattas som sagt forskning på detta men är man intresserad så är denna artikel absolut värd att läsa. Den finns på Friskispressens hemsida http://friskispressen.se/hormoncykeln/

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s