Min uppladdning inför midnattsloppet

midnattsloppet

 

Som ni säkert har fattat: Nej, jag har inte ägnat hela sommaren åt att slipa på midnattsloppsformen (fast det var lite det som var tanken från början..ehm). Sprungit har jag så klart gjort men inte så mycket som jag önskat. Värmeböljan lamslog mej lite plus att det fanns så himla mycket annat kul att hitta på. Så nej, jag är inte bättre än när sommaren började, kanske t.o.m lite sämre?

Nåja, lite uppladdning ägnar jag mej i alla fall åt, så här veckan innan. Den består kort i att springa lite lugnt och försiktigt. Hitills har det tyvärr gått så himla trögt att springa, jag blir helt slut ganska fort men så är det i och för sej alltid vid pms (hoppas verkligen att det hinner ge sej innan lördag). Fast idag sprang jag knappa 5 kilometer och det kändes faktiskt lite bättre, kanske beroende på svalare väder? Imorgon tänkte vi dra en mil tillsammans, Daniel och jag. Sen blir det vila innan loppet, två dygn och en dags vila – det borde räcka va?

Det var träningen det! Sen har vi kosten också. Jag har ju som sagt lagt på mej lite under sommaren och det känns när jag springer även om det inte är speciellt mycket extravikt. Därför har jag valt att dra ned på kolhydraterna. Jag kommer ju naturligtvis inte tappa massor på en vecka, det är inte målet heller. Jag hoppas bara kunna tappa lite överflödig vätska som glass och sånt bundit i kroppen. Detta är i och för sej inte bara för midnattsloppets skull, det är mer ett sätt att komma in i de bra vanor jag tappat under sommaren.

Idag har jag t.ex. ätit quornfärsbiffar med fejkon, pizzasallad samt bondbönor med rödlök, pesto och fetaost. Det åt jag i och för sej igår också då jag gjorde någon form av storkok. Men det gör absolut ingenting att det blir samma flera dagar i rad eftersom det var så hiiiiiimla gott!

quornfärsbiff

 

Så ser alltså min lilla modesta uppladdnig ut – lite bättre kost, lite lugnt spring för att väcka kroppen. Jag hoppas som sagt inte på några stordåd, bara en kul upplevelse.

Har ni några andra tips?

5 tankar om “Min uppladdning inför midnattsloppet

 1. Åh är det redan på lördag?? Spännande! I Malmö är det i september och jag jobbar den dagen, slutar 20.30 och starten går 21.30. Hoppas jag hinner. 🙂

  Gilla

  • Jag hade nästan hoppats att det var i September i Stockholm också..haha Behöver mer uppladdningstid. Svettigt! Har du långt mellan ditt jobb och Malmö?

   Gilla

 2. En ska inte underskatta att vila sig i form! Jag hoppas det kommer gå bra på loppet, ska hålla tummarna!
  Jag och min kompis sprang ett mil-lopp i början av sommaren. Hon hade inte joggat på ett år. Hon kom i mål med bravur (innan mej). Hon hade träningsvärken från helvetet dagen efter, men det gick ju 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s