Midnattsloppet, mitt första lopp

start

 

Bättre sent än aldrig säjer man ju. Nu har det gått mer än en vecka sedan jag sprang Midnattsloppet i Stockholm men p.g.a bloggkrångel har jag inte kunnat berätta om det förr än nu. Egentligen vill en ju skriva om sånt här när en har det färskt i minne men jag tror nog att jag ska komma ihåg ganska bra ändå.

jaginnanstart

Så. Vi anlände till Stockholm under dagen för att hämta ut tröjor och mysa runt lite på stan, åt middag och laddade med chokladkaka och kaffe. På bilden ser ni mej någon timme innan start. Jag valde att springa i shorts och kompressionsstrumpor, ett val som var helt perfekt eftersom jag jämt blir så himla varm. Också en häftig grej: Jag som sprang i låååång t-shirt över tajtens förra sommaren springer nu glatt på Stockholms gator i korta shorts. Win!

Daniel

Jag hade ju så klart en löparkompis också! Denna stiliga på bilden ovan: Daniel. Så himla kul grej detta att springa ett lopp tillsammans med sin partner, inte för att vi höll ihop under hela loppet men ändå: att mötas, endorfinrusiga efter målgång och kramas – Helt fantastiskt!

Ja, och så loppet då: Himla peppig stämning innan start och under hela loppet, musik, glädje och massor med stöd längst gatorna. Enormt härligt var det också när starten gick, det kändes som att befinna sej i en stor kropp som liksom taktfast rörde sej framåt. Just så där i början var det också ganska tyst och jag hittade en skön lunk och perfekt andning.

Egentligen hade jag ju tänkt att jag skulle göra stordåd på detta lopp men de tankarna falnade alltmer under sommaren som gick. Det blev helt enkelt inte den träningssommar jag tänkt p.g.a värme och erhm.. vin. Men i alla fall,  just därför hade jag inga stora krav på mej själv inför själva loppet. Jag var mer inställd på att lunka fram längst gatorna, ta mej runt och njuta av atmosfären. Kom dessutom på någon vecka innan loppet att det var över en månad sedan jag ens sprungit en mil så därför var det liksom orealistiskt att tänka på att fixa något PB.

Själva banan var både skön och helvetiskt jobbig ibland. Mest tyckte jag att det var perfekta nedåtsluttningar där en fick skönt flow men så fanns också två rejäla backar. En upp emot Sofia kyrka som ändå funkade helt okej även om jag faktiskt gick ett par steg på slutet. Sen kom en helt fruktansvärd backe (Mosebacke?). Först uppfattade jag det som att folk svängde av på mitten men när jag såg att människor fortfarande rörde sej framför mej låååångt där uppe, så tappade jag gnistan lite. Här funderade jag ett tag på att sega mej uppför hela backen med sakta, sakta jogg men kom till slut fram till att jag skulle tjäna på att gå några steg även här för att orka efteråt så det gjorde jag. 

Var sedan rätt mör sista biten av loppet men joggade på i lagom takt. Missade 8 kilometersmarkeringen och tappade hoppet lite. Blev sen helt till mej när 9 kilometersmarkeringen dök upp istället och fick också tydligen lite extra fart. När jag såg målet framför mej rusade jag på lite extra av pur lycka och sprang slutligen in på 1.10.05. Inte min snabbaste mil men helt klart den roligaste.

imål

I mål med min allra första medalj! Lyckan!!

 

16 tankar om “Midnattsloppet, mitt första lopp

 1. WOHOOOO
  Visst var det ett härligt lopp. Jag slog genast till och bokade in mig på tunnelloppet den 22 november också. Än är jag inte redo att springa de där ”måste få en jäkligt bra tid”-loppen. Men de roliga loppen springer jag gärna.

  /Ida

  Gilla

  • Ja, WOHOOO 🙂 Det var verkligen hur kul som helst!
   Var faktiskt lite sugen på det där tunnelloppet men får lite panik av tanken på att springa i en tunnel.. Töntig, jag vet.. Men vi får se för nu är jag defenitivt sugen på fler lopp 🙂

   Gilla

 2. Ping: Skosulan.com | Ditt första lopp

  • Tack snälla! Ja, det var verkligen jättekul, sen kanske jag inte är supernöjd med tiden. En å andra sidan hade jag ju inte heller räknat med någon vidare tid så samtidigt känns det helt ok 🙂

   Gilla

 3. Ping: Snart shortsväder - Charlotta Sofia springer och trimmarCharlotta Sofia springer och trimmar

 4. Ping: Äntligen torr asfalt! Och om mitt mål - Charlotta Sofia springer och trimmarCharlotta Sofia springer och trimmar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s