Ny frukostkärlek: Havregurt

havregurt

Jag är en ganska bekväm frukostmänniska (vem är inte?). Gillar att bara hälla upp en skål yoghurt och toppa med bär, frukt och nötsmör och så är det klart. Men på senare tid har jag känt att det blivit väl mycket mjölkprodukter och det känns så där för mej som är vegetarian. Jo, jag är ju i och för sej lakto/ovo-vegetarian men gillar samtidigt inte att ”slösa” med djurbaserade produkter, lagom är bäst.

I alla fall, jag har ett tag sneglat på frukostalternativ till min yoghurt. Soja känns så där att äta varje dag, är inte tillräckligt påläst egentligen för att uttala mej men tar det säkra för det osäkra (googla soja och fytoöstrogener för att förstå vad jag pratar om). Men så kom jag på: Havregurt! Havre är ju så himla bra på många sätt, innehåller antioxidanter och är snällt mot magen. Så här om dagen köpte jag en liter och ÄLSKAR! Så himla gott!

Annan spännande grej: Jag har fått nys om att en kan göra egen havregurt! Det ska jag absolut exprimentera med, återkommer om det. Det vore ju toppen eftersom den ändå är rätt dyr (27:-/liter på mitt Willys)

havregurt2

4 tankar om “Ny frukostkärlek: Havregurt

  1. Soja är absolut inget dåligt eller ohälsosamt (om en inte är känslig/allergisk mot det förstås). Det är en missuppfattning som tyvärr hänger kvar trots att forskning visar motsatsen – att soja är väldigt bra och hälsosamt på många sätt. Kolla in till exempel denna artikel av Pernilla Berg (vegan, PhD, nutritionist och toxikolog): http://www.lakareforframtiden.se/kost-och-halsa/livsmedel/soja/ 🙂

    Gilla

    • Åh vad intressant! Tack! Jag är ju som sagt inte tillräckligt påläst för att uttala mej, det finns så många motsägelsefulla uppgifter och jag har inte riktigt orkat bena ut dem.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s