Otippat löspuder

frukostpuder 022

Jag vet att jag har nämnt detta som hastigast i något blogginlägg förut men jag tycker att detta otippade löspuder förtjänar lite mer uppmärksamhet p.g.a superbra (och dunderbilligt). Så här: Jag gillar ett lagom matt underlag, ett som får min hud att synas igenom men ändå mattas och ”retusch:as” lite. Jag använde länge mineralpuder för att uppnå den effekten då jag sminkade mej men så ramlade jag på någon no poo-sida som förklarade att många sådana mineralpuder innehåller maizena då det är extremt finkornigt och perfekt för ändamålet. Det stod även att en kunde använda endast maizena som löspuder.

Jag är ju som jag är: Måste testa! Lite tveksam provade jag, övertygad om att ansiktet skulle se ut som jag stoppat det i en påse mjöl. Men nej! Det gav istället ett perfekt, lagom matt lager utan att ge färg. Jag har dessutom en tendens att bli fet i pannan under dagen men maizenan fixade det problemet effektivt också.Min vardagliga underlagsrutin ser nu mera ut så här: Lite concealer under ögonen och på röda partier och sedan maizena på en stor borste som jag borstar över ansiktet. Supersmidigt.

Som ni ser på bilden förvarar jag mitt ”löspuder” i en gammal urdiskad kryddburk. Det gör det enkelt att få ut rätt mängd i handflatan och applicera på borsten.

Varsågod för tips! Vågar du testa?

 

11 tankar om “Otippat löspuder

    • Ja, det är förvånansvärt bra!

      Kör ibland havregryn som torrschampoo:) Men bakpulver? Hur blir det om en blir blöt? Haha, tänkte att det kanske börjar fräsa och ha sej?

      Gilla

  1. Ping: Lite yta också: Vardagsfejset | Charlotta Sofia springer och trimmar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s