Alltid på min lista

Rund är också en form undrar vad jag alltid handlar hem – ni vet, såna där saker en nästan aldrig lämnar mataffären utan. Jag fick tänka ett tag men kom på några saker som alltid finns hemma. De är:

linser

  • Röda linser – Har en röda linser har en mat tycker jag! Jag brukar oftast göra någon form av gryta med den. Ofta gör jag denna men det finns ju tusen andra. Vill t.ex. testa denna som Linda i Berlin tipsade om. Gillar just röda linser för att de är en baljväxt som är så lätt att ha att göra med – Ingen blötläggning och kort koktid. Ok, jag kommer kanske inte ut ur mataffären med linser varje gång jag handlat men rätt ofta ändå.

 

havregryn

  • Havregryn går åt himla fort här hemma numer, speciellt nu när jag gör havregurt mest hela tiden. Fast sen använder jag ju havregryn till en hel del andra saker också! Förut åt jag inte speciellt mycket havregryn men i och med havregurten blir det en del så därför handlas det hem ofta.

 

frystabär

 

  • Frysta bär är verkligen en sådan grej som jag alltid köper hem. Det går åt hur mycket som helst: Till yoghurten, till smoothies – Sånt en liksom äter varje dag. Egentligen hade jag högtgående planer på att ordna mina egna bär i år, passa på förra gången jag var hemma i Dalarna. Tyvärr var det väldigt skralt med bär där. Jag tror helt enkelt jag var ute lite sent så det blir att köpa förpackningar med frysta i år igen. Men nästa så….
  • Bananer finns alltid hemma. De är ju så himla smart förpackade och mättande på ett bra, mjukt sätt. Dessutom älskar jag smaken.

jordnötssmör

  • Jordnötssmör – Ett tag fick jag för mej att jag kanske var lite allergisk mot jordnötssmör. Det var något konstigt halsont jag drogs med men det gav med sej och var inte jordnötssmörets fel. Är glad att ha tillbaka det på min havregurt, gröt och i mina smoothies!

3 tankar om “Alltid på min lista

  1. Jättekul inlägg, älskar listor! Hmm, funderar kring vad som alltid handlas här. Är nog ägg, russin, bananer, mjölk, crème fraîche, grädde, olivolja, purjolök, potatis, brie, krossade tomater, morötter, jäst, mjöl, havregryn, mörk choklad…viktiga grejer! 😉 Har blivit en del kött på sista tiden, känns som att vi kommit in i den ovanan efter semestern med familjen och med höstens plugg- och jobbstart. Försöker få in det igen härhemma, men jag är mer vego än sambon. Ska leta upp roliga vegetariska recept igen! Röda linser är ju nice! 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s