Det där med träningsmål inför höst och vinter

löpartyp

 

En säjer ju att det är bra med tydliga mål och det tror jag verkligen på men ändå tycks jag inte riktigt kunna komma på några mål inför hösten och vinterns löpning? Eller jo, mål har jag men inte av ”jag ska springa en mil på den och den tiden”-typen. När jag tänker på det så är det så kommer jag fram till två saker i fråga om mål för mej själv:

 1. Jag vill öka mängden löpning. Hur mycket? Så mycket min kropp klarar och mår bra av – Inte speciellt tydligt mål alls egentligen men det är på något sätt på det viset jag känner att jag kommer framåt. Löpning är så lustfyllt för mej och jag vill fortsätta springa på känsla. Det är då det är som härligast för mej. Strukturerade träningsprogram gör mej lite stressad och ger mej lite ångest. Jag gillar att följa kroppen – Springa längre när jag känner för det och kortare/snabbare när jag känner för det. Det brukar liksom jämna ut sej och bli rätt strukturerat på det viset. Längdmässigt börjar jag med att se till att få 2 mil per vecka. Det är något som min kropp är relativt van vid och klarar fint, sen ska jag se till att lägga på någon kilometer i veckan sakta och försiktigt.
 2. Jag vill bli snabbare. Här går jag också lite på devisen: Du blir bra på det du gör mycket av. Jag VET att en kan köra strukturerad intervallträning och på så vis bli snabbare mycket fortare men jag har inte så speciellt bråttom. Hittills har jag fått upp farten bara av att springa – Helt plötsligt går det liksom fortare. Vad jag däremot ska bli bättre på är att våga pressa kroppen lite mer ibland. Jag är lite feg på det viset (och hypokondrisk). Men kom igen! Jag kommer INTE falla död ned bara för att jag tar i så att det känns lite obekvämt ibland. Detta är en tröskel som jag verkligen måste komma över.

Så, som slutsatst då: Jag har ganska prestigelösa målsättningar. Det enda klara är väl egentligen att jag vill ta mej framåt och bli bättre. Jag tror att det är på den nivån jag ligger just nu – Det räcker liksom med mängdträning för att jag ska förbättras. Det kanske kommer av sej själv det där, med tiden, att när jag nått en bit till i utvecklingen, blir sugen på att mer ”finfila” på formen?

Ett tydligt mål är i alla fall att jag ska ha en superhärlig springhöst! Hur är ni i er träning? Väldigt strukturerade eller mer känslo-tränare som jag?

 

8 tankar om “Det där med träningsmål inför höst och vinter

 1. men så himla härligt att läsa inlägg som dessa! Så skönt att du hittat löpningen som du mår bra av och trivs med och att du visar att målsättningar inte alltid behöver bara mätbara ur varenda vinkel. Jag tror det kommer gå finfint med löpningen för dig i höst. Jag hejar på härifrån och tror stenhårt att du kommer bli både snabbare och ta dig framåt längre än tidigare! 🙂

  Gilla

  • Vad kul att du tycker det! Jo, jag känner lite så, det måste liksom vara lust och känsla för mej, det får inte bli för mycket rutiner och strukturer.
   Tack fina, fina du!!

   Gilla

 2. Jag är nog absolut känslo-tränare fast det går helt enot min natur så där övrigt. Men det är kanske det att jag är lite rädd att jag sku skada mig själv och sen också det att jag vill att löpning är något som är trevligt. Men det där med intervall gillar jag nog, känner mig så stark när jag springer en bit så snabbt jag bara kan 🙂 Tyvärr har jag nu varit sjuk för en vecka så måste börja om ganska sakta…

  Gilla

  • Det låter typ som jag 🙂 Det är så viktigt för mej men den där lustfyllda känslan för löpningen och då har jag svårt att ruta in det för mycket.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s