Kärlek, värme, öppenhet och förståelse

kärlekochvärme

Jag känner att jag måste säja några ord om gårdagens val: Igår gick luften ur mej och jag grät en skvätt för den oförståelse, rädsla och ilska som finns i samhället – Det som gör att så många människor röstar på ett främlingsfientligt parti.

Först reagerade jag med ilska (det gör jag väl i och för sej fortfarande), hojtade att: ”människor är DUMMA i huvet!!”. Det var skönt att förbanna allt ett tag men idag känner jag att det ju inte är något sätt att nå ut till dessa människor som tror på stängda gränser och ”vi och dom”. De är besvikna på något sätt, det är lätt att hitta en syndabock för allt de tycker är dåligt, bekvämt – ”Löser sej bara detta som kommer allt att bli bra”. Vi vet ju att det inte är så och vi har dessutom en hemsk historia att lära oss av som säjer att det kan gå riktigt illa.

Men nej, jag tror inte att lösningen är att förbanna och hata. Jag tror på vänlighet (även om det är svårt) och att förklara, ge nya perspektiv. Om någon uttrycker sej främlingsfientligt i din närhet – ta den diskussionen. Vi är trots allt fler som INTE tror på dessa mörka makter och tillsammans är vi starka!

Update: Hm.. blev plötsligt lite osäker över mitt bildval här: En massa lås. Hoppas ni förstår att jag tänkte KÄRLEK när jag valde den bilden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s