Redo för höst!

höstpepp

Nu har jag släppt värsta sommarsorgen, för det är ju så här: Hur en än gör så går årstiderna liksom framåt. Det är ingen idé att kämpa emot hur länge som helst, bättre att följa med och glädjas åt det som faktiskt är finfint! (Vi får iof se vad jag säjer när vintern kommer…hmf…)

Men en liten lista då? På mina bästa höstssaker! Här:

 • Springturer i hög klar luft. Hur härligt det än är med en riktigt varm och tropisk sommar så gör det inte under för löpningen direkt. Inte min löpning i alla fall. Har så svårt för värmen i kombination med motion. Blir yr, vimmelkantig och illamående hur mycket vatten jag än dricker och hur lite kläder jag än har på mej. Men nu så! Egentligen har hösten det mest perfekta springvädret enligt mej.

 

 • Färgerna. Behöver jag säja något mer? Det är helt sjukt vad naturen kan!

 

 • Mer kravlöshet. Försökt ha en innedag med film utan dåligt samvete i sommar? Går inte! Ute är ju fantastiskt men ibland vill en faktiskt bara vara inne och mysa. Det är extremsvårt när solen strålar som den aldrig gjort förut. På det sättet är hösten mer förlåtande.

 

 • Dofterna! Ute luktar det just nu moget, rött äpple och något klart, friskt oidentifierbart.

Ok, det var mina höstfavoriter. Vilka är dina?

 

2 tankar om “Redo för höst!

 1. Jag gillar hösten, och gillar egentligen variationen med alla årstider. Knepet är bara att hitta något unikt med varje årstid som man kan se fram emot. Att dricka varm choklad framför en brasa är ju svårslaget. Och kantareller – kan man ens vara olycklig om man har kantareller hemma?

  Och om det inte räcker är det ju bara att planera in andra roliga saker. Jag har inte mindre än två spring-semestrar i höst, först en vecka i fjällen (har precis kommit hem och är fortfarande euforisk) och sedan en helg i Skåne i oktober.

  Gilla

  • Ja, precis! Alla årstider har verkligen sin charm och den ena får en liksom att uppskatta den andra. Dessutom HAR jag faktiskt kantareller hemma 😀

   Himmel vad kul med springsemester! Förstår verkligen att det piggar upp hösten 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s