Paj: Så himla smidig mat

paj1

Paj! Det var faktiskt länge sedan jag gjorde det. Men idag när allt kylskåpet att bjuda på var några plommontomater som sjöng på sista versen så kom jag på att jag kunde göra en. Borde göra mer paj! För en kan verkligen slänga ned nästan vad som helst och om en gör en stor (det brukar jag göra) så är det så smidigt att frysa in bitar och plocka fram när en inte hinner/har lust att laga mat. I denna hade jag som sagt tomater, lite basilika, rödlök, ost och äggstanning.

Just denna paj har en helt vanlig botten med gluten och kolhydrater och hela kittet men det är så himla enkelt att göra en hälsosammare. Som denna som jag gjorde förut. Den har en botten som både passar såna som vill dra ned på kolhydrater och gluten. Tyvärr har jag inget bra recept på sån pajbotten eftersom jag tenderar att bara slänga ihop lite grejer men googla ”pajbotten/skal lchf” så hittar du massor. Det går ju också att göra en paj helt utan botten med endast äggstanning, blir lite som en frittata typ. Apropå äggstanning förresten! Hittade detta recept på vegansk äggstanning – bra för den som är vegan eller som helt enkelt vill dra ned på mjölkprodukter.

Så paj alltså, bra grej!

paj2

2 tankar om “Paj: Så himla smidig mat

    • Hej! Det är så himla kul med alternativ tycker jag 🙂 Är ju ”bara” lakto-ovo-vego men försöker byta ut det animaliska i viss mån. Kommer säkert att hänga på din blogg en del, där fanns många idéer såg jag! 🙂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s