Slowmotion

höst

Allt är inbäddat i en lätt dimma idag och hösten börjar synas i träden. Jag känner mej också inbäddad i dimma, fast på ett skönt sätt. Allt går lite i slowmotion, jag lullar runt här hemma, gör lite här och lite där. Är skönt trött i kroppen efter gårdagens springtur och inser att beslutet att låta den vila i alla fall en dag mellan passen är väldigt bra (duuuh).

Funderar också väldigt mycket på hur jag vill ha mitt liv? Ni vet, i de banorna, vill jag verkligen jobba 9-17 måndag – fredag? Vill jag det? Eller vill jag vara mer fri, vara min egen? Det lutar just nu mer åt det senare. Alltså, jag vill ju jobba, det vill jag (och måste) men har svårt att se mej i en alltför inrutad tillvaro. Sen vet jag ju i och för sej av erfarenhet att det slutar med att en jobbar MER som egen företagare men det är liksom på ett annat sätt tycker jag.

Jag har bara lite problem med att plocka upp den första trådänden, det där som allt spinner ifrån. Är så att säja lite rädd för att sätta bollen i rullning men det måste jag ju.

4 tankar om “Slowmotion

 1. Jag förstår dina tankar och tänker likadant nästan. Jag vet att de som inte har sin arbetsplats hemma, som egenföretagare, arbetar mindre än de som har sin arbetsplats hemma. Även om en då har en annan plats som en måste betala hyra för eller nåt och då måste en ju dra in mer pengar. Så det är ju inte så himla enkelt att besluta.

  Gilla

  • Skönt att någon förstår 🙂 Jag är så trött på att allt måste vara på ett visst sätt och att jobbet verkligen är ALLT. Har tänkt jättemycket på det där med hemma vs. annan plats. Jag har ju jobbat hemma tidigare och det har ju både sina för och nackdelar. Det är ju smidigt att ta sej till jobbet men en å andra sidan lämnar en de liksom aldrig. Sen har jag svårt att släppa allt det andra, typ ”oj, borde diska” när jag är hemma. På ett sätt skulle det vara skönt att ha en plats som ÄR jobbet.

   Gilla

  • Det är ändå himla skönt att höra att andra har liknande funderingar 🙂 Ja, det är knepigt. Det finns ju ingen mall men ändå en ganska tydlig norm på hur en ”ska” göra.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s