Bönpasta

bönpasta1

Jag tycker att det är så kul och spännande att det dyker upp nyttigare alternativ till vanliga livsmedel. När Risentas bönpasta gjord på sojabönor till och med nått till vårt lokala Willys fick jag så klart lov att testa! Fördelarna med bönpasta är att den är proteinrik och innehåller mindre kolhydrater än vanlig pasta. Just denna innehåller 18 gram kolhydrater per 100 gram.

bönpasta2

Vad jag tyckte då? Jo denna bönpasta är nog det närmaste jag kommit vanlig pasta i smaken då jag testat substitut. Dessutom tycker jag att den hade en väldigt härlig, spänstig konsistens. P.g.a det höga proteininehållet (44 gram per 100 gram) så blir en också väldigt mätt – En ganska liten portion räcker långt. Nackdelen är väl priset. En förpackning på 200 gram kostade 29:90:- i vår affär vilket ger ett långt högre kilopris än vanlig pasta.

bönpasta3

Jag serverade pastan till söndagsmiddag här hemma tillsammans med en bolgonese på quornfärs.

8 tankar om “Bönpasta

    • Sammanträffande:) Ja, jag tycker det är så bra när det dyker upp i vanliga affärer. Har varit sugen på att testa länge men har liksom inte kommit mej för att beställa. Just denna tyckte jag faktiskt var en positiv överraskning 🙂

      Gilla

  1. Ping: ”Fattigmanspesto” på persilja och solrosfrö | Charlotta Sofia springer och trimmar

  2. Ping: LinspastaCharlotta Sofia springer och trimmar

  3. Jag gillar bönpasta med vita bönor från Öland kan inte känna någon skillnad på den och vanlig pasta jag gillar inte soja pasta mona

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s