Helgen som gick och en summering av träningsveckan

image

Bilden ovan summerar min helg rätt bra: Massor med god mat, soffhäng och mys med tända ljus. Inget spring där emot, vilket jag är lite missnöjd med. Det blev endast 1,1mil av tänkta 2 denna vecka och jag har inte direkt något mer att skylla på en lättja. Men en behöver ju helger av total avslappning också! Visst?

Tycker dock att det funkar bra att ha en 2-milsmålsättning. Hur kan jag tycka det då när jag inte kommer upp i målet? Jo, för att jag har något att sträva efter och jag planerar min träning bättre har jag märkt. Så även om det kommer veckor då vissa pass faller bort så får det mej ändå att springa mer än jag kanske skulle gjort. En får bara tänka på att vara snäll mot sej själv när det inte riktigt blir som en tänkt.

Har ni någon mängdmålsättning med er träning? Antal timmar, antal kilometer eller ngt annat?

10 tankar om “Helgen som gick och en summering av träningsveckan

 1. Nä, ingen mängdmålsträning, men ett mål att jag ska träna ett visst antal ggr per vecka. 2 milsmålet låter bra! Funderade på att kopiera det 😉 men är lite för mkt för mig och än så länge gillar jag att variera min träning med F&S-jympa, styrketräning, simning osv. Tidigare hade jag alltid mål som typ gå ner x antal kilo… men det var ju dömt att misslyckas 🙂 Bättre att ha ett mål som man faktiskt ”äger” sen får kroppsförändringar komma på köpet om det vill sig.

  Gilla

  • ”Bättre att ha ett mål som man faktiskt ”äger” sen får kroppsförändringar komma på köpet om det vill sig”
   Så himla klokt skrivet!! Precis så är det ju. Riktiga visdomsord att bära med sej 🙂 Tack för dem!

   Gilla

 2. Jag hade ganska ambitiösa veckomål för min träning tidigare. Skadade min fot i våras och sedan dess har målsättningen varit enkel, att kunna träna alls. Tror dock att det är klokt att sätta mål som sporrar 🙂 Liza

  Gilla

 3. Jag siktar på tio timmar men ”får” göra vad jag vill under de timmarna. Ibland blir det tuffa intervallpass / löpning, ibland blir det balansövningar eller prehab men alla timmar är lika mycket värda.

  Gilla

 4. Har inte något direkt mängdmål med min träning just nu. Mest att jag ska lyckas få in några styrkepass varje vecka för tillfället. Vill bli stark nu!

  Gilla

 5. Håller med – veckomålsättningar vad gäller träning är jättebra, tycker jag! Jag brukar tänka att jag vill ut på x antal pass (oftast 3, ibland 4) och de får gärna vara kvalitetspass (alltså GE JÄRNET om det är intervaller, LUNKA LUUUGNT om det är långpass osv.). Funkar bra för mig. 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s