Parfymolja

parfymolja1

Jo, jag hämtade ju ut ett paket igår och lovade visa er innehållet! Det var parfymoljor i dofterna solmogen persika, baby bliss, morgondagg och fresia. Vad ska jag då med dessa till? Jo, jag brukar använda dem när jag gör bodybutter. Egentligen är väl det renaste och mest no-poo:iga för detta ändamål att använda riktiga eteriska oljor men jag tycker ofta dessa har lite för starka och kryddiga dofter – är liksom inte ylang-ylang-typen. Jag gillar lätt och friskt, rentvättat och då finns dessa i otaliga dofter.

Parfymoljor är alltså inte samma som eterisk olja. De har istället en sammansättning som liknar parfym men innehåller oftast mer doftämne. I alla fall, förut fanns dessa oljor (som är från Interlam) i min lokala blomsterbutik men de har tagits bort ur sortimentet nu. Jag förtvivlade ett tag över detta men hittade sen nätbutiken Amorina där de fanns att beställa.

Men slutligen: Ett OBS! Dessa oljor är egentligen inte tänkta att användas till hudvård utan mer som rumsdoft. Alltså är det på eget bevåg jag blandar dem i body butter. Så lova, lova att om du tänker testa: Var försiktig och kolla så att du inte är allergisk på något sätt. På Panduro finns annars oljor avsedda för tvåltillverkning om en vill vara på den säkra sidan.

parfymolja2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s