Sånt där en förbannade som liten (men är tacksam för nu)

Sara – Träningsglädje länkade igår till sitt 6 år gamla inlägg om duschcreme. Det fick mej att fundera på såna där saker som ens föräldrar gjorde som en tyckte var supermossigt då men som en faktiskt fattar att jag borde varit tacksam över nu. Vet dock inte om Saras duschcremeshistoria hör till den kategorin? Och ja, mina föräldrar hade också såna idéer som jag aldrig kommer tycka var speciellt bra men jag tänkte fokusera på de goda.

Hemma köptes det nästan aldrig halvfabrikat och som jag suktade över just såna när jag var liten! Varför måste pappa alltid göra eget potatismos och varför åt vi aldrig köpta köttbullar? Köpebröd hade vi heller aldrig hemma – min mamma satte surdegar och blandade i massor med olika frön långt innan det blev hipstertrendigt. Sen är jag också uppväxt med att nästan aldrig ha fikabröd hemma, bara till speciella tillfällen. Jag var så sjukt  avis på kompisar som hade KAKOR i skafferiet jämt. Vilken lyx!

Som vuxen fattar jag ju att de här sakerna var guld värda! Det har gett mej en bra matgrund och eventuellt också räddat mej från sockerberoende som många dras med. Det är liksom så djupt inrotat i mej att en inte äter sött jämt (sa hon som åt en jättechokladkaka igår – Fast sånt händer typ en gång i halvåret) och att en lagar mat från grunden och inte köper pulver och färdigt.

Och så inser jag att jag har blivit precis likadan själv! Om jag får barn så kommer de också att vara ungarna som inte har köpebröd i matsäcken, som har choklad som inte är gjord på o’boy-pulver och till det, någon konstig, spännande, nyttig ny grej som jag har hittat – Jag var först i klassen med riskakor (Eh..äter du frigolit?)

Har ni något sånt där som ni störde er på att era föräldrar gjorde när ni var barn som ni är tacksamma, eller för all del otacksamma för nu?

 

6 tankar om “Sånt där en förbannade som liten (men är tacksam för nu)

 1. Åh jag hade det precis lika ”hemskt”! 😉 hemmagjort, hembakt och aldrig vanlig mat!! Bara konstiga rätter min mamma lagade, aldrig mamma scans köttbullar. Haha! Jag är precis likadan som min mamma nu och lagar mat från grunden och fnyser åt halvfabrikat men när jag jobbar kväll äter Kalle och barnen sånt eftersom varken tiden eller lusten till att laga mat finns då.

  Gilla

 2. Haha, jag är uppväxt på samma vis! Hade en kompis som hade ett helt godisskåp!!! Så jävla sjukt.
  Hade vi godis hemma så tryckte vi i oss det på fredag eller lördagskvällen, och sen dröjde det en hel vecka till nästa sockertillfälle 😉

  Gilla

 3. Ler igenkännande när jag läser ditt inlägg 🙂 Min högsta önskan på lågstadiet var att ha med mig hönökaka på skolutflykterna istället för pappas hembakta bröd. Inser att jag nog är än värre mot mina barn än vad mina föräldrar var mot mig. Nåväl förhoppningsvis inser det att det är för deras eget bästa och har jag tur blir de än värre mot mina barnbarn. Kramar Liza

  Gilla

  • Haha, åh hönökaka! Mina drömmars bröd 😉 Haha, stackars föräldrar! Allt de ville var att ge sina barn ordentlig mat och först typ 25 år senare fattar vi grejen.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s