En morgon och kvällsdryck: Gurkmeja-te

gurkmejate1

Jo, jag har ju sagt det förut: Jag blir besatt och helt till mej av ”nya” superfoods. Jag går igång, googlar, läser spännande rön om hur frisk jag ska bli och myser. Så blev det med gurkmejan, den jag hade i gröten. När jag skrev grötinlägget var jag rätt ny i min nyfikenhet på denna krydda. Nu där emot, nu är jag googlad till tänderna! Visar ju sej att gurkmeja har massor med fina egenskaper. Nu är det ju i och för sej så att mycket inte är tillräckligt forskat på, en kan alltså inte ta det för absolut sanning. Men om en är en sån som jag, en som bara gillar att suga åt sej såna här rön och testa bara det är ofarligt, så kan en riktigt frossa i välgörande egenskaper. Vad säjs om: minskar risken för cancer, är antiinflammatorisk, innehåller massor av antioxidanter, säjs minska depression, lindra pms, hålla dej ung, rensa levern o.s.v, o.s.v (Googla ”Turmeric health benefits” så hittar ni massor).

Alltså, förresten, vill bara påpeka: Jag är inte naiv och dum i huvudet 😉 Jag är väl medveten om att allt kanske inte stämmer men för mej handlar det egentligen inte så mycket om det när det kommer till dessa superfoods. För mej är det en spännande grej, något jag njuter av att testa, som ett intresse nästan. Så länge inget är farligt så är jag på. Jag tänker lite att om själva produkten inte ger någonting egentligen så ger ändå tron på att det ger någonting en tillfredsställelse och en måbra-faktor.

Men ja, te var det ju! Jag blandade ju gurkmeja i gröten men om jag inte äter gröt så vill jag ju få i mej det ändå och helst också lite på kvällen – Alltså, en måste ju gå in för’t även om en inte är naiv och bla, bla. Min lösning på det problemet blev gurkmeja-te. Jag hittade detta recept  som jag har utgått lite grovt ifrån – Har ingen kokosmjölk i mitt te dock och använde torkade kryddor p.g.a ooootålig.

Och ja… Jag skulle inte säja att det är gott direkt.. Det är lite kryddigt, lite beskt. Men KÄNSLAN, tanken på att en får i sej något väldigt bra, det räcker för mej! Dessutom ger det en skön, värmande känsla (kan vara pepparn iof).

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s