När kroppen kommunicerar äggröra

äggröra

Jag skulle säja att jag oftast väljer fruktigt och fräscht till frukost (även om jag haft gröt som frukostfavorit ett tag nu). Men idag när jag vaknade skrek kroppen bokstavligen efter fett, protein och värme, liksom lagad mat. Jag lydde och gjorde äggröra på tre ägg, creme fraishe, ärtor, lök och lite parmesan. Till det åt jag surkål (nygammal, supernyttig favorit). Det som står i bakgrunden och ser ut som en härlig, typ papaya-jos, är i själva verket gurkmejavatten med svartpeppar (svartpeppar främjar upptaget av braigheterna i gurkmeja) – Rätt äckligt men nyttigt! Äggröran och surkålen var dock sjukt goda.

Så en riktigt stadig frukost alltså! Tror den plötsliga cravingen kan ha att göra med den förra, ganska kolhydratstinna veckan. Det är som kroppen vill ha näringstät mat med substans nu, sånt en håller sej mätt länge på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s