Chokladchiapudding och snäll-meditation

chokladchia

God förmiddag! Som ni kanske märkte tog jag lite bloggledigt i helgen. Eller, jag kände mej helt enkelt inte kry och hade noll inspo.  Men nu så, nu är jag piggare! Den här dagen startade jag med lite meditation och chokladchiapudding. Vi tar puddingen först: Nästan som att äta chokladpudding till frukost. Eller ja, det ÄR ju chokladpudding.. men ni fattar! Denna gjorde jag genom att mixa en liten banan, 2 färska, urkärnade dadlar, 1 dl mjölk (här kan en ta havre, soja, kokos, komjölk eller någon annan sorts mjölk), 2 msk chiafrön, 1 msk kakao, en nypa kardemumma och en nypa kanel. Sen häller en ned i en skål och ställer i kylen över natten. Jag toppade min med skivad banan, kokos och mandlar.

Ja och så den här meditationen då: Jag insåg att jag måste uppdatera min kärlek till mej själv. På sista tiden har det varit lite för mycket elakheter från mej själv till mej själv. Det är inte ok. Jag måste helt enkelt programmera in snälla saker i hjärnan. Nu är jag ingen meditationsexpert men jag gör så att jag sätter mej lugnt, andas djupt in och ut genom näsan och helt enkelt ”mantrar” snälla saker till mej själv. Det kan vara: ”Du är värd att lyckas”, ”Du är en bra människa” o.s.v (byter dock ut ”du” mot ”jag”. Och hur det än är, rätt eller fel sätt, så lämnar mej med en himla gosig och kärleksfull känsla mot mej själv.

Jag tror det är så viktigt att säja snälla saker till sej själv, att peppa sej själv. Vi människor pratar ju inte med någon så mycket som vi pratar med oss själva i huvudet. Om den rösten då säjer att ”du är lat”, ”du fixar aldrig något fullt ut” eller något annat allmänt taskigt så är det inte konstigt att det känns deppigt efter ett tag. Att vända den trenden är superviktigt. Jag känner att jag är på gång!

2 tankar om “Chokladchiapudding och snäll-meditation

 1. Det där lät väldigt smarrigt!
  Och fy vad bra att du pepprar med snällheter till dig själv, det tror jag att du kan behöva! Du kan, du är värdefull och värd att lyckas! Kram

  Gilla

  • Mm..jättegott!
   Ja, jag tror faktiskt att nästan alla behöver det. Det är så lätt att halka in i negativa tankebanor utan att en tänker på det. En får komma ihåg att det liksom är en färskvara, den där självkärleken 🙂
   Fina du, tack för gulliga ord ❤
   Kram!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s