No poo: en fantastisk ansiktskräm

kokosoljaansikte

Jag har smörjt in mej med kokosolja i ansiktet länge men då har jag oftast använt mitt eget body-butterDet har absolut fungerat fantastiskt bra och min hud har varit nöjd. Mitt body butter brukar jag dock inte göra av den finaste kokosoljan eftersom det går åt ganska mycket och ja.. jag är snål ekonomisk – Det blir liksom så himla mycket bättre än  kommersiella produkter ändå (enligt mej)! Men i alla fall, jag har länge tänkt att jag skulle köpa en bättre olja och reservera den för ansiktet. För ett tag sedan slog jag slag i saken och köpte Kung Markattas ekologiska, kallpressade kokosolja. Och HALLÅ! Mitt ansikte ÄLSKAR den! Min hy är len, ser frisk ut och har dessutom liksom fått en utjämnad hudton.

Detta att jag pratar om bättre kokosolja kanske får någon att tro att den är dyr? Det är den inte – 32 kronor i min lokala matvarubutik. Det är väl ändå ett klipp för en burk fantastisk hudkräm? 

Jag använder den precis som den är, direkt ur burken. Det går åt yttepyttelite och doftar milt av kokos. (Kanske ska tillägga att min hy i ansiktet är rätt normal men med en fetare t-zon. Jag blir ex. lätt blank i pannan).

Varsågod för tips!

10 tankar om “No poo: en fantastisk ansiktskräm

 1. Jamen det är ju så himla bra till allt!
  Jag använder min till fnasiga naglar och nagelband och toktorra vinterläppar. Borde kanske testa att ha i ansiktet också, älskart! I somras hade jag det också som sololja, oklart om det funkade, men jag fick inte ormskinn på benen i alla fall 😀 haha

  Gilla

  • Ja, det är verkligen en otrolig universalprodukt – Funkar till typ allt 🙂 Glömde skriva det i inlägget men mina hösttorra läppar har även de blivit mjuka som en ”bieffekt” av ansiktssmörjandet 🙂
   Det var nog en bra tanke att använda det som sololja:) Visste du att det är en naturlig solskyddsfaktor som ska motsvara ungefär spf 15.

   Gilla

 2. Ja! Det är ju bäst, använder det både som rengöring och återfuktare. Jag brukar dock varva med mandelolja och jag har heller aldrig haft så fin och jämn och ren hy som nu, mycket bättre än innan då jag bara körde med mandelolja. I farten så smörjer jag alltid in händer och naglar efteråt och mina naglar som alltid skivat sig förut är superstarka nu.

  Gilla

  • Ja, verkligen bäst! En riktig mirakelprodukt 🙂 Ibland känner jag mej lite lurad efter alla år med dyra hudkrämer som fungerat med varierande resultat..haha

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s