Träningsstress

En relativt ovanlig träningsform för mej..

En relativt ovanlig träningsform för mej..

Ibland kan jag faktiskt drabbas av träningsstress! Dock inte på det viset att jag tycker att jag tränar för lite, snarare att jag tränar nästan bara en grej, d.v.s löpning. Jag vet inte hur många gånger jag sagt att jag ska komma igång med styrka. MÅNGA är det i alla fall. Ändå springer jag mest bara. Dessutom är det inte bara styrka jag tycker att jag borde komma igång med, jag tänker att jag borde yoga, träna mer rörlighet p.g.a stel som ett kylskåp, jag tänker att jag måste fokusera mer på core, på armar och axlar o.s.v i alla oändlighet. Och ja, det gör mej lite stressad.

Och jag VET att en minskar skaderisken vid löpning rejält med styrka men det blir liksom aldrig riktigt av några längre perioder ändå. Visst, jag gör lite squats här och där, någon armhävning, lite utfall men det blir liksom aldrig så strukturerat. Kanske är det för att jag aldrig har skadat mej? Inte för att jag vill få någon skada men ni fattar. Jag vet inte vad det är jag förebygger och då förebygger jag inte.

Problemet är väl egentligen att jag värdesätter min löpning så mycket. Ska jag träna är det det jag vill göra. Jag vill inte slösa möjlig löptid på styrka istället (Jag vet att det inte är slöseri så klart men det känns så just då). Och veckan har bara sju dagar, jag behöver vila och vips så har ingen annan träning än löpning fått plats.

Men jag tänker så här: Försöker släppa stressen och inse att det är bra att jag tränar över huvud taget. Min kropp har ju onekligen blivit stärkt av löpningen – Hehe, jag var så klen när jag började att jag t.o.m utvecklade armmuskler av armpendlingen.

Jag tror också att det är lätt att bli lite överväldigad när en rör sej i den här träningsbloggsvärlden eftersom en får så mycket info om alla möjliga sätt att träna, vad som är bra, dåligt o.s.v (vilket också är guld med densamma så klart!)

Hur är det med? Upplever ni också stress kring saker ni borde göra träningsmässigt ibland?

11 tankar om “Träningsstress

 1. Hej! Visst kan jag känna stress, framför allt när jag inte hinner träna el är sjuk som nu. En jagande stress att jag ”missar” min träning när jag är sjuk. Och tiden det tar att komma tillbaka! /Cia

  Gilla

  • Jag kan också känna mej lite stressad när jag är sjuk men försöker att släppa det eftersom det ändå inte är något jag kan ändra på. Men svårt, jag vet!

   Gilla

  • Ja, den där styrkan alltså: Mitt dåliga samvete. Skulle så himla gärna vilja tycka att det är kul. Kör ju scientific workout ibland och det är rätt kul men inte tillräckligt kul för att jag ska prioritera det om jag kan springa istället.

   Gilla

 2. Jag förstår PRECIS hur du tänker.
  Just nu när jag tränar mest styrka (vad hände där???) är jag skitstressad över att jag nästan aldrig springer. Veckan har alldeles för få dagar och man hinner ju inte variera träningen så mkt som man kanske skulle vilja. T.ex. skulle jag också vilja få in mer yoga, smidighet osv men hur ska jag hinna med det om jag vill både springa och styrketräna? Går ju inte!!

  Gilla

  • Åh, är så avis på dej som börjat gilla styrka 🙂 Men det är nog så, det finns nog ingen som hinner med allt lika mycket. Men tänker att jag borde få in något styrkepass i veckan men då får jag för mej att det inte ska ge något i alla fall för att det blir för sällan. Skitsvårt!

   Gilla

 3. Jag är klart stressad över styrketräningen eftersom jag har diskbråck. Just nu är min kropp tillräckligt stark för att jag inte skall ha några besvär av ryggen men jag vet ju att det är styrketräningen som står mellan mig och invaliditet. Missar jag för många styrkepass får jag panik och ångest och släpar mig upp ur sjukbädden för att göra plankor…

  Gilla

 4. Hmmm..jag har känt stress en massa tidigare. Men det känns rätt bra att jag fått rutin på styrka på gymmet minst 2 ggr/v då även lillan kan vara med. Sen blir det kortare löprundor i veckan, men eller utan vagn och ngn trail på helgen…jag tror på struktur, det behöver inte ta flera timmar utan att man gör det. Jag har inte längre ngn bra självdisciplin att köra träning hemma, därför gym…
  KRAM ❤

  Gilla

  • Jag tycker att du verkar ha en sån bra balans med det där – Att du blandar styrka och löpning och smidighet. Inspiratör! 🙂
   Kram!

   Gilla

 5. Ping: Söndagskänsla och träningsstress. | Rund är också en form!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s