Tror du att ”alla andra” lever det perfekta livet?

 

jag1

För några dagar sedan  läste jag ett bra inlägg hos Jeanna (mina träningstajts)Jag måste citera henne:

Jag tror inte att jag ska fixa allt, alltså är jag inte heller besviken. Tvärtom, jag är stolt. Vilken höst det blev!

Jag tänker mycket på det där, hur vi kämpar, hur vi tror att alla andra hinner allt. För det kan inte bara vara jag väl? Dessutom, om en rör sej mycket i denna digitala värld, vilket jag gör, så är det lätt att tro att många lever perfekta liv för det som syns mest där är ju det lyckade. Och jag gillar den där drömvärlden, jag gör det – Det är mysigt att drömma sej bort. Samtidigt kan den ge mej lite ångest när jag i svaga stunder tror att den är helt på riktigt. Fast jag behöver egentligen bara gå till min egna blogg eller instagram för att inse att jag också målar upp en liiiite mer tillrättalagd bild av mitt liv. Jag menar inte att jag ljuger för er i bloggen men det handlar väl kanske mer om vad en inte visar, vad en inte skriver om. Ett pytte-exempel är frukostbilden här under: Daniel såg väldigt frågande ut när jag plötsligt började flytta om hans frukost för att fota, flytta den fula smörasken, flytta hans juiceglas – Allt för att bilden skulle bli lite, liiite finare.

En gör ju såna där småjusteringar hela tiden, för att göra livet lite finare. Det kan gälla hemmet eller ex en selfie efter löpning – En tar flera och väljer en den snyggaste. Det kanske låter pyttigt att flytta lite smör men jag menar egentligen bilden av perfektion vi målar upp. Att en kanske tror att andra lever liv där de lyckas på jobbet, har superfint och städat hemma, tränar varje dag o.s.v Det ÄR JU INTE SÅ och det är viktigt att komma ihåg.

Hur är ni? Är ni duktiga på att vara nöjda eller tror ni att ”alla andra” hinner allt, har det perfekta livet? Eller ligger du någonstans där emellan kanske?

12 tankar om “Tror du att ”alla andra” lever det perfekta livet?

 1. Kloka du! Bra tankar och det är ju lätt att ”dras med” och tro att alla har det ”perfekt” i sociala medier. Men ingen kan vara bra på allt samtidigt, så enkelt är det. Därför gäller det att prioritera och tänka på vad som är viktigt för en själv och köra på det racet. Jag tycker faktiskt att jag är rättså bra på det och försöker strunta i vad alla andra gör. För det som syns på bloggar och insta är ju långt ifrån den människans hela liv. Heja dig!

  Gilla

  • Tack:)
   Ja, sen får en heller inte glömma att en tar del av så många människors liv. Det är lätt att liksom dra ihop det till ett sammelsurium där ALLA hinner mysiga utflykter, har to die for-hem och är extremt lyckade på jobbet fast det i själva verket var en som gick på utflykt, en annan som hade det där hemmet och en tredje som var grym på jobbet 🙂

   Gilla

 2. Huvudet mitt på spiken!
  Jag gör själv sådär på mitt instagram och mina bloggar. Trist men sant. Jag visar eller skriver såklart inte när livet är piss och allt bara är uppförsbacke och fult. Som tvåbarnsmamma med stressigt jobb kan jag ibland känna mig usel som aldrig hinner det där som alla andra i min sist verkar hinna med. Samtidigt kan jag tycka att det är lite skönt att titta tillbaka på fina bilder och positiva inlägg – då blir jag lite lättare om hjärtat och tänker ”vilket bra liv jag ändå har!”. Ja, man är ju lite knäpp alltså…

  Gilla

  • Ja, det är dubbelt det där! Jag gillar det vackra samtidigt som att jag är medveten om att det är en aning konstruerat.

   Som jag skrev i en tidigare kommentar: Jag tror att det är lättare att ”köpa” andras perfekta liv när en inte känner sej på topp själv. Men nej, alla andra hinner inte heller allt!

   Gilla

 3. Jag tror det är rätt mycket glamouriserande! Man ser aldrig när man blir tokig på barnen eller skriker på sambon.. (T.ex.) Bara fotar den bra maten och de fina delarna på en runda. Man kan ju passera rätt mycket trist också, men jag.. 😛
  Jag är likadan. Förutom idag, för den gymbilden jag tog i smyg (or so I think..?) var riktigt kass. Haha!

  Gilla

  • Hehe, nej sånt är ju inget en skryter om (men kanske borde?). Tänker att det måste lägga till ytterligare en dimension att vara förälder. Det är ju mycket gull och barn som ALLTID är glada på internet. Dock finns det ju rätt många som berättar om det jobbiga också vilket är tur 🙂

   Tycker du var fin på bilden! Du har så snygga axlar!! Men jag fattar vad du menar, det är sällan en tar en ögonblicksbild på sej själv -Snarare 10 och väljer den bästa..haha

   Gilla

 4. Man får påminna sig själv om att det är valda delar alla visar upp… Dock är det ju lätt att drabbas av ”additions-ångest”- tro att man ska göra och vara allt som alla andra gör och är. Eller visar upp att de gör och är… 🙂 Men! Inte PRATAR vi ju heller om allt med alla när vi ses live… Dock blir det ju idag ett större ”flöde” på personer vars liv vi tar del av…

  Gilla

  • Exakt! Jag märker att jag har lättare att påverkas negativt om jag själv inte mår 100. Då är jag inte alls lika kritisk och tror att andra har allt, gör allt. Som tur är är det sällan 🙂

   Gilla

 5. Så kloka ord! Och som ”äldre” (är 42) så inser man ju att det inte alltid är den totala sanningen som visas upp. Men man undrar ju hur tonåringar, med mindre livserfarenhet tänker och känner.

  Jag har problem med att komma in på din bloggs startsida. Får meddelande om att bloggen är nedstängd. Men om jag googlar så att jag kommer direkt in på ett gammalt inlägg så funkar det. Är det bara för mig det strular? Vill ju läsa 🙂

  Gilla

  • Jo, precis! Det funderar jag också över. Ibland kan jag tänka att det är rätt skönt att det inte fanns bloggar, ig o.s.v när jag var yngre för jag vet inte hur tonåriga jag påverkats av det. Samtidigt älskar jag också det där drömmiga en liksom kan fly bort i 🙂

   Vad märkligt med bloggen. Ska kolla upp. Jag har själv inga problem att se bloggen från vare sej datorn eller mobilen men det betyder ju inte att andra inte har det. Tack för att du uppmärksammade mej på det!

   Gilla

 6. Det är nog mkt vanligt att man vill framstå som mkt bättre och mer lyx än va livet är egentligen.
  Jag hoppas och vill tro att jag visar mitt jag..mitt liv är verkligen inte glamoröst..hey, jag jobbar på ica, börjar kl 7, lämna och hämta barn på dagis, laga mat, ut med djur, tvätta, vara kärleksfull maka och hinna med mina hobbys…jag hinner..men jag lovar att dammråttorna..dom tar jag bara på helgen…och smulorna…äsch ingen dör av lite fotpeeling under frukostbordet…haha…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s