No poo: Att göra egen body mist/spray/splash

bodymist3

Kärt barn har många namn av rubriken att döma! Men i alla fall, här kommer en beskrivning på hur du gör din egen body mist. Body mist är ju (enligt mej) en lättare parfym som du kan spraya på dej en rätt rejäl dos av efter duschen. Det ska dofta fräscht och nyduschat, du ska känna doften men du ska inte knocka människor du möter ;-)Själv gillar jag att lukta gott men inte för stark, därför är en mist perfekt för mej.

Detta behöver du:

bodyspray1

  • Vatten
  • En neutral olja. Jag väljer raps
  • Doft eller eterisk olja
  • En sprayflaska av något slag

Gör så här:

Blanda 50% vatten och 50% neutral olja och droppa i doft/eterisk olja tills du uppnått den doftstyrka du vill. Jag har bara en pytteliten sprayflaska som endast rymmer 10 ml men en fingervisning kan vara att jag använde mej av ca 10 droppar doftolja till den.

Jag har tidigare googlat på hur en gör body spray men då bara hittat recept som innehåller alkohol. Alkohol lyfter ju dofterna och gör body sprayen hållbarare men jag tycker att min har doftat precis lagom mycket och dessutom inte varit uttorkande som alkohol annars är. M.a.o har du inte tänkt att göra en laddning på 1 liter behövs nog inte alkoholen för hållbarheten heller. Den neutrala oljan tycker jag där emot är viktig. Den gör att doften fäster på huden på ett annat sätt än vad den skulle gjort om du bara använt vatten. Dessutom verkar den återfuktande.

bodyspray2

Doftoljorna då? Jag använder dessa ovan, från Interlam (finns att köpa här) Jag gillar att använda doftoljor då jag tycker att de finns i lättare och mer spännande, redan färdigblandade dofter. Men om en vill vara extra no poo-ig är det nog bättre att använda eteriska oljor -Jag vet ju faktiskt inte riktig vad mina oljor innehåller (även om de doftar fantastiskt). Men om en använder eteriska oljor är ju fördelen att de är mer potenta, alltså att de säjs kunna påverka hur du känner, få dej att stressa av eller att piggna till. Det finns många olika recept på www som har olika egenskaper, på den här sidan t.ex finns några olika blandningar som låter spännande.

Varsågod för söndagspyssel!

En tanke på “No poo: Att göra egen body mist/spray/splash

  1. Ping: En tillbakablick: November förra året - Charlotta Sofia springer och trimmarCharlotta Sofia springer och trimmar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s