Att komma på banan igen

springe

Idag har jag sprungit! Jag har i ärlighetens namn knappt sprungit de senaste veckorna, kanske dels på grund av detta, förkylning och så också lite min ”springrampfeber”. Springrampfeber? Jo så här: När jag inte sprungit på ett tag drabbas jag av lätt springångest. Jag blir så himla, himla rädd att jag ska ha tappat det! Jag tror att jag ska falla ihop flåsande efter en kilometer eller springa i samma fart som jag gjorde när jag precis började. Och då låter jag bli. Ett tag till. För det vore ju en himla obehaglig upptäckt…- Ni hör ju: Så dumt!

Men så idag sprang jag! Och det gick ju finfint och var hur skönt som helst (så som det nästan alltid är) så nu är jag igång igen. För det är oftast allt som behövs, att jag ger mej ut en gång för att upptäcka: Ja, jag kan fortfarande springa. Hurra!

Visst gick det lite saktare och var lite flåsigare än vanligt men inte farligt. Dessutom tror jag att det mest beror på att jag är mitt under ”brinnande” mens och bär runt på några kilo extra vätska och är allmänt trött.

Men jag ska försöka komma ihåg detta: En gång, en endaste gång är allt som behövs. En gång som känns lite läskig men sen är det över.

Hm..ja.. jag kanske bör tillägga: Jag är ju inte dum i huvudet. Jag FATTAR ju egentligen att en inte tappar all kondition på några veckor. Den där skräcken ligger liksom inte på något verklighetsförankrat plan hos mej – Den bara finns.

Är det någon som kan känna igen sej?

 

10 tankar om “Att komma på banan igen

 1. JAAAAG! Haha, springrampfeber var ju perfekta ordet på att beskriva fenomenet! Känner igen mig precis. Jag är heller inte så dum i huvet, men ibland kan man ju undra x) haha!

  Gilla

 2. Vet precis!
  Tycker ofta att jag blir positivt överraskad efteråt…att det gick lättare än vad jag trodde. Och det gillar jag. Tänk om det vore tvärtom. Huvva.

  Så för min egen del så tror jag lite springrampfeber är bra 🙂

  Gilla

  • Skönt att det inte bara är jag 🙂 Ja, jo, det kan vara positivt för mej med om jag bara tar mej för att ge mej ut på den där första turen 😉

   Gilla

 3. Jamen exakt! Jag var till och med i samma läge tills idag. Förra måndagen yogade jag, och instruktören sa att det skulle bli hårt för rygg och axlar, men hela jag var helt pang efteråt och sen kände jag mig allmänt dålig ganska länge, och precis som du säger så blir springrampfebern värre för var dag. Imorse tvingade jag mig ut i regnet (älskar att springa när det regnar, men jag fattar sällan det förrän jag är där) och det var kanske lite tyngre men det gick! 5km fick jag ihop, jag har målet inställt på 25km i veckan nu, så jag får se om jag lyckas. Men efter att ha känt mig lite småkrasslig i drygt en vecka kände jag mig ju kärnfrisk samma sekund som jag kom innanför dörren. Det är en så himla skön känsla av triumf då, att man tagit sig ut och att man känner i kroppen att det var värt det!

  Gilla

  • Ja, det är helt underbart efter den där första rundan efter uppehåll: Det gick! Jag kunde! 🙂
   Jag tror också att jag gillar att springa i regn egentligen, fast det får gärna strila ned lite försiktigt. När jag sprang här om dagen såg jag inget p.g.a regn i ögonen..haha

   Gilla

   • Nej, då är det ju inte så himla härligt om man inte ser nåt 🙂 Jag gillar mer att det svalkar. Idag har det snöat och det snöar fortfarande. Jag ska försöka ge mig ut en sväng ändå, men vi får se om jag kan lita på skorna eller om jag kommer hem mörbultad!

    Gilla

   • Älskar också svalkan. Hur härligt det än är med solsken så springer jag faktiskt hellre när det är lite svalt. Det har snöat här med men inte så att det var någon fara för att dratta omkull, bara blött 🙂
    Ta’t försiktigt!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s