Att göra billig, snabb och nyttig mat

middag1

middag2

Här är min middag för dagen: Quornbitar med bladspenat, lök och lite creme fraishe. Till det surkål och tomater – Har surkål till allt! När jag lagade maten tänkte jag lite på detta att billigt, snabbt och nyttigt inte behöver vara motsägelser till varandra. Denna veckan är en sån vecka då Daniel jobbar på kvällarna vilket gör att vi inte äter tillsammans. Även om jag gillar att laga mat så tycker jag det är så där kul att bara laga till mej själv men detta var klart på 5 minuter. Bara steka quorn och lök, värma bladspenaten och skeda i lite creme fraishe + krydda med sånt en gillar.

Snabbheten hade en annan fördel också: När jag blir hungrig brukar min hjärna börja hojta efter snabba kolhydrater – Såna som jag försöker undvika i veckorna. Det var m.a.o inte läge för långkok om en säjer..

För att kunna göra bra, snabba, nyttiga middagar så är det några saker jag alltid försöker ha hemma, sånt som går att kombinera i oändlighet och sånt som inte har tillagningstider på 100 år:

 • quornbitar
 • bladspenat
 • gröna ärtor
 • vitkål
 • röda linser
 • kikärtor
 • creme fraishe
 • krossade tomater
 • ägg
 • kokosmjölk
 • vitkål
 • surkål
 • Bubblare: Pumpapuré

Inte alls speciellt dyr mat, men nyttig och sånt det går att göra massor av!

Har ni några ytterligare tips på bra snabbmat?

2 tankar om “Att göra billig, snabb och nyttig mat

 1. Nä… det där att laga mat till sig själv är inget kul… så ska det gå fort! Jag brukar nästan uteslutande köra på omelett i sådana fall, som ju går att variera i en oändlighet. Men duuu, vad sugen jag blev på surkål nu efter det här inlägget då 🙂

  Gilla

  • Ja, omelett är ju super och dessutom tycker jag att det är så himla mättande.
   Haha, ja, surkål ja – Antingen älskar en det eller så hatar en det! Tycker det är såååå gott och dessutom är det ju väldigt nyttigt 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s