Det där med att vara sitt eget jag i bloggen

Ibland drabbas jag av prestationsångest när jag bloggar (eller i livet i stort förresten), för att någon fotar fantastiskt, för att någon skriver helt underbart. Så står en där och känner sej lite otillräcklig, kanske en borde vara mer så eller så? Men nej, jag försöker hålla fast vid att bara vara jag. Även om jag inte skriver bäst, tar bäst bilder o.s.v så är jag helt unikt bäst på att vara jag.  Det är nästan en kliché det där, att en är bäst på att vara sej själv men lika fullt en sanning för bara jag har min synvinkel, mina erfarenheter.

Förresten handlar det ju också om utveckling. Om en gör något länge, odlar sin egen art och är intresserad så utvecklar ju en sina kunskaper om det så gäller att skriva, fotografera eller något annat. Made by Mary skrev ett  väldigt bra inlägg om det där med utveckling idag, då gällande foto (kolla filmen i inlägget också, så sjukt träffande)

Får ni prestationsångest ibland?

Update: Var det förresten någon som INTE fick prestationsångest när de såg Saras (Träningsglädjes) fantastiska filmSå otroligt häftig.

8 tankar om “Det där med att vara sitt eget jag i bloggen

 1. äsch, prestationsångest tycker jag verkligen inte att någon ska ha efter att ha sett filmen. fasen vad jag har misslyckats då!! 🙂 kul att vi båda läser marys blogg, jag tycker den är så fin och hon verkar himla härlig!!

  och du, tack!!

  Gilla

  • Åh, prestationsångest blev nog lite fel. Ingen ångest, bara sjukt impad kanske är mer rätt. En film att bli glad av helt klart 🙂

   Jag hittade faktiskt till Mary genom en länk på din blogg och blev helt förtjust! Tack för det 🙂

   Gilla

 2. ååh, prestationsångest har verkligen varit mitt andra namn under många många år. Den har liksom stått mig upp i halsen och jag har mått rejält dåligt pga för höga krav och därigenom ångest över att ”alla andra är ju så mycket bättre”. Jag har jobbat bort den stora delen av den nu, men ibland kan den komma smygandes. Särskilt nu när jag försöker lägga tid och energi på bloggen och nu även mitt företag. Ibland kommer känslan av att det jag gör inte räcker till och att alla andra gör så mycket bättre. Men sen lyckas jag alltid vända på det, precis som du gjorde här i inlägget – att det kvittar, för jag är ju jag och det räcker ändå. Känns himla skönt att ha kommit så här långt ändå, att lyckats arbeta bort det där värsta och inte ”drabbas” av prestationsångesten på samma vis. Även om jag känner av den då och då, så gör jag ändå det jag vill och drömmer om i slutändan.

  Oj vad långt det blev, kanske borde skriva ett eget inlägg om prestationsångest, haha! 😀

  Gilla

  • Känner igen mej i det du skriver men har också kommit en bra bit på vägen med min ”duktiga flicka”. Ber henne hålla tyst rätt ofta faktiskt..haha
   Det är väl också lite det en får passa sej för när en jobbar som egen företagare (som jag ju också har gjort), det där att en lite saknar ramar och inte riktig vet hur mycket/lite en borde göra. Och ja, du räcker alldeles utmärkt som dej själv: Du är fantastisk, verkar så himla positiv och härlig. Tänker att de som får ha dej som pt har dundertur!! 🙂

   Gilla

 3. Jodå… Och man kan ju lätt även drabbas av additionsångest- Se ”allt det bra alla andra gör” och tro att man kan leva upp till ALLT DET! Helt omöjligt ju… Men man får försöka bli peppad istället… Till att vara och göra lagom… och tänka på att det inte är allt i de andras liv som syns i rutan heller…

  Gilla

  • Ja, det är lätt att glorifiera andras prestationer. Oftast är jag bra på att vara bara jag men ibland, i stunder då jag känner mej svagare kan jag racka ned på mej själv. Och ja, en ser verkligen inte allt av andras liv (och tur är väl det) 😉

   Gilla

  • Vad skönt! Och ja, du är ju alldeles fantastisk som du är. Älskar din humor, ditt reflekterande och dina bilder 🙂
   Kram

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s