Äppelpajs-mugcake i ugn

mugcacke1

mugcake2

Ni vet väl att det går att göra mug cake snabbt och smidigt även om en inte har en mikro? Ok, det går inte på 2 minuter kanske men runt 10 (och då kan en ju passa på att göra något annat, typ duscha, om en har bråttom t.ex. på morgonen)

I alla fall, i morse kände jag för att variera mej lite, byta ut gröten som hängt med ett tag nu mot något ”spexigare”. Dessutom har vi sjukt goda, röda äpplen hemma som jag på något vis ville inkludera och då blev det en äppelpajs-mugcake som blev mycket god om jag får säja det själv!

Så här gjorde jag:

Jag satte ugnen på 200 grader och sedan rev  jag ett äpple, knäckte ett ägg och hade en knapp dl havregryn i en skål, sen adderade jag 1 krm äkta vanilj, 1 krm kanel, 1 krm kardemumma, 1 msk honung (här kan en ta annan sötning, exempelvis agave, dadlar, sötströ), 1/2 tsk bakpulver och 1 tsk fiberhusk. Sen blandade jag ihop alls, inget finlir behövs – Det är morgon, en orkar inte med sånt då. Så smorde jag en mugg med olja, hällde smeten i den och sköt in i ugnen i 8 minuter och sedan var det klart!

Jag lät min mugcake bada i lite kokosmjölk och strödde äppelbitar och hackad hasselnöt över.

6 tankar om “Äppelpajs-mugcake i ugn

    • Gör det! Jag tyckte den blev jättegod, speciellt med kokosmjölk till. Tror också att det kan vara gott med ex. turkisk yoghurt blandat med vanilj 🙂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s