Doftljusmissbruket

doftljus1

dofljus2

Dofter är också hälsa tycker jag. Eller ja, goda dofter alltså! Nu när det blivit mörkare så eldar jag doftljus som besatt hemma. Jag mår så bra när hemmet luktar härligt. För min del föredrar jag dofter som liksom är varma, kryddiga och trygga, sånt som drar åt julhållet – Absolut inte fruktiga dofter, de blir lätt artificiella och tunga tycker jag.

En del hävdar ju att doftljus är en grej en ska köpa dyrt och det ligger säkert någon sanning i det, att det är högre kvalité och bättre doftämnen. Men som sagt: Jag eldar doftljus som besatt och skulle jag köpa typ Voulspa hela tiden så skulle jag få flytta ut på gatan med mina ljus. Men ja, så igår gjorde jag en riktig doftljuslyckoträff! Köpte detta ovan i vår lokala matbutik och det visade sej dofta fantastiskt: Lite friskt av gran och så en varmare, kryddigare doft – fikon tydligen?- Lite juligt. Det kommer från Bolsius och kostade 40:-  (katjing!). Detta är absolut inget reklaminlägg eller så, det är bara jag som är så till mej över mitt doftljus att jag vill tipsa!

Är ni också doftljusmissbrukare? Har ni något favvo-ljus värt att tipsa om?

8 tankar om “Doftljusmissbruket

 1. Bra tips , ska hålla utkik! Jag älskar oxå doftljus och favoriterna är Ikeas vanilj. Men sen så är ett tips om man gillar .. Ahhhh vad heter de nu då?? yankie candle! De är ju jättedyra men de jag små vaxkakor som kostar typ 20-30 kr som man lägger i en sån där man eldar olja i och så doftar det ljuvligt, och kostar inte mycket.

  Gilla

  • Gillar också Ikeas vanilj, tycker de är väldigt prisvärda! Åh, bra tips:) Måste bara skaffa en ny sån där oljelampa, den jag hade tyckte katterna tydligen inte om…

   Gilla

 2. Åh mysigt!
  Jag är en sån som köper massa ljus men sedan glömmer att tända dem. Himla dumt.
  Inbillar mig att jag ska somna ifrån dem och lägenheten brinna ner…. Ehh… Typ.

  Gilla

  • Ja 🙂
   Haha, jo, men jag är också lite så där att jag har stor respekt för eld. Går jag och lägger mej och Daniel är uppe släcker jag alla ljus fast han är en fullständigt vuxen och ansvarsfull människa. Kontrollbehov de luxe ..eh.. 🙂

   Gilla

 3. Tror att få missbruk är så hälsosamma som just detta. Är drabbad av samma måste jag erkänna. Har en sort som jag köpt hela hösten vilket gör att jag nu har många ljuskoppar i glas. Tänkte därför testa att göra egna doftljus. Kan ju inte vara omöjligt tänker jag. Kramar Liza

  Gilla

  • Haha, ja, det kanske var lite avigt att kalla det missbruk. Samtidigt har jag lite svårt att leva utan de där doftljusen.
   Jag har faktiskt testat att göra doftljus själv några gånger. Upplever att kryddiga, varma dofter är lättare att få doft och spridning med, typ kanel och vanilj 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s