På kända vägar

image
Förlåt att jag försummade er igår. Var på språng nästan hela dagen igår och lilla bloggen hanns inte med. Men nu är jag i alla fall i Dalarna. Ett rätt grått, blött och lerigt Dalarna i och för sej. Men så är det väl ändå över mest hela landet nu.

Var ute och gick en sväng tidigare idag. Trots vädret så tycker jag så himla mycket om att promenera här. Det är liksom så tryggt och hemma. Jag kan nästan varje liten sten, vet alla genvägar och har traskat längst den lilla grusvägen på bilden oräkneliga gånger.

Har ni någon plats som ni känner så för?

4 tankar om “På kända vägar

 1. Novemberväder kan ha sin charm! Jag tycker det är både jobbigt och lite skönt med mörker och ruggväder.

  Under nästan åtta år bodde vi på i ett litet kustsamhälle på västkusten. Flyttade för ca 2 år sedan. Det var först när jag återvände i jobb ett halvår efter flytten som jag insåg hur mycket miljön präglat mig och att det är det ställe jag bort längst på under mitt vuxna liv. Och hur konstigt det var att landskapet inte längre ”tillhör” mig. Då började jag nästan gråta. Även om flytten är något av det bästa vi gjort.

  Gilla

  • Åh, du är lite som jag när det kommer till novembervädret. Blir lite deppig av mörkret men kan samtidigt älska att det är ok att kura inne med tända ljus. Både och alltså.

   Känner igen den känslan du beskriver. Min mormor och morfar bodde i Gävle och jag har varit där massor under min uppväxt men sen dog mormor och för några år sedan morfar (som bodde kvar i huset de nästan alltid bott i). Nu är huset sålt och jag har liksom ingen kvar där, ingen att åka till. Det är liksom inte längre mitt – Vemodigheten i det.

   Gilla

 2. Gotland där jag växte upp. Det ser ut ungefär så där (alltså inte särskilt fint så här års) men det finns INGEN plats där jag slappnar av lika bra som där. Sen har jag varit ganska bra på att hitta nya platser dit jag kan fly iväg när jag behöver tid och rymd för mig själv. Jag skrev tex halva min c-uppsats på en B&B i den engelska byn Cromer efter att ha valt destination med hjälp av guidebokens tips ”det största sevärdheten är kyrktornet som är näst högst i norra Norfolk, stanna inte mer än fyra timmar”.

  Gilla

  • Det känns ändå bra att få lilla Siljansnäs jämfört med Gotland 🙂
   Haha, älskar din C-uppsatshistoria! Hittade du några fler sevärdheter än kyrktornet?

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s