Jul-zilla

jul

Jag har med bilden försökt att illustrera hur mycket jag älskar julen. För det gör jag! Jättemycket! Det är något med det där att allt får lov att vara lite magiskt, lite speciellt, som en glittrande paus i detta gråa. Sen vet jag ju att det finns massor med människor som inte alls känner lika varmt för julen på grund av olika anledningar och det har jag största respekt för. Men jag, jag älskar julen. Helt problemfritt är det dock inte…

Min issue med julen är att jag kan gå igång liiite väl mycket. Jag vill att allt ska vara perfekt. Jag ser allt i bilder och har tenderat att bli besviken när det inte blir exakt så tidigare. Har dock släppt det en hel del nu. Fast..ehm.. min familj har fortfarande ett namn för mej och min julbesatthet, ett namn som inte kan skrivas här p.g.a ej rumsrent. Men om vi säjer så här: Jul-zilla är betydligt mildare… Nåja, jag vet i alla fall att det är många som dras med samma sorts perfektionsönskan som jag har gjort. Grejen är bara att jag märkte, att när jag vågade släppa och bara vara, då, DÅ blev det så där mysigt som jag önskat. Så är det nog med mycket i livet. Vi kan inte kontrollera så mycket egentligen men ändå försöker vi med näbbar och klor och i slutändan skapar det bara stress.

Sen kan jag fortfarande bli superstressad av ack så härliga (men skitdryga) Ernst som har sitt julprogram alldeles för sent (borde vara i november så en hinner). Plötsligt känner jag att jag måste ut i skogen och hitta någon jädra pinne som jag ska bygga en kandelaber av. På julaftonskväll. Jaja, en kan inte få allt…

Hur är ni? Julälskare, hatare, perfektionister, avslappnade?

4 tankar om “Jul-zilla

 1. Älskar julen, för då åker man ju hem till ett fint snöigt familjefullt Luleå! ❤
  Och så det där med att det blir en paus i allt det gråa, det är så himla bra! Älskar när man får plocka fram ljusstakar och julstjärnor!

  Gilla

  • Familjefullt, vilket fint ord egentligen 🙂 Ja, tänk om en inte hade den där julbelysningen!? Känns som att jag lever lite i varmt sken från stjärnor och ljusstakar just nu..haha

   Gilla

 2. Gillar julen men har, efter två jular på bortaplan (i fjällen), dragit ner en hel del på pyntande och paket. Vilket varit befriande. Mer lugn har infunnit sig istället. Men just nu känner jag mig lite stressad av eller fundersam kring hysterin kring kalendererbjudanden och specialpriser och sånt…

  Gilla

  • Det låter skönt att åka bort tycker jag, släppa måsten och så. Ja, jag vet! Det är så himla mycket köp, köp, KÖÖÖP nu att en inte själv riktigt vet vad en vill ha och inte..

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s