Dagens middag och länkkärlek

bulgur

Detta åt jag till middag idag: Tomatkokt bulgur, kikärtsbollar med morot och en yoghurtsås smaksatt med persilja och kofta masala. Verkligen jättegod mat, nyttig OCH billig. Idén till morots/kikärtsbollarna fick jag från bloggen Skippa nudlarnaJag är lite sen på bollen här, denna blogg är en ny bekantskap för mej även om den funnits ett tag. Den drivs av Sally Jönsson som startade den som projektarbete på gymnasiet och sedan fortsatte med bloggen efter gymnasiets slut. Konceptet är att skapa nyttiga, billiga recept för fattiga studenter (och alla andra) – Alltså att få människor att skippa de obligatoriska studentnudlarna.

Jag gillar den här bloggen så mycket för att den arbetar med enkla, billiga råvaror. För så här, hur mycket en än älskar superfoods och nya spännande ingredienser så finns de inte att få tag på överallt, dessutom brukar det vara rätt dyrt. Det finns ju många bloggar som gör inspirerande mat men rätt så ofta innehåller den en del ”specialgrejer” som kan vara svåra att hitta om en t.ex. bor ute på landet eller så kanske en helt enkelt inte har råd. Bloggen visar att det inte behöver vara så svårt, att en inte behöver spendera alla pengar en har för att äta nyttigt. Dessutom är recepten märkta med pris per portion. Så om du inte redan gjort det: Besök!

Tomatkokt bulgur förresten: Superenkelt! Byt ut ungefär två tredjedelar av kokvattnet till passerade eller krossade tomater. Släng i en buljongtärning. Koka som vanligt.

2 tankar om “Dagens middag och länkkärlek

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s