Låg puls och läsvärt

soffhörnet

Idag har vi tämligen låg puls här hemma, inget spring och ingen yoga – Bara lugn och ro eftersom det känns som att det behövs. Jag sitter m.a.o mest parkerad i soffhörnet på bilden ovan, en av mina bästa platser, och tittar på juliga grejer. Apropå när det inte blir så mycket träning förresten: Rund är också en form-Malin skrev ett bra inlägg idag: ”Vem får träningsblogga?” Ett bra inlägg som samtidigt gjorde mej lite bekymrad, alltså inte av Malin utan en av en kommentar som var återgiven i inlägget, en kommentar som handlade lite om vad som är träning ”på riktigt” och inte, i alla fall som jag uppfattade det. Fastnade för detta i den kommentaren:

15min styrka på vardagsrumsgolvet är ingen träning värd namnet.. Inte heller 3km löpning 2 dagar i veckan

För grejen är den att detta var precis vad jag sökte när jag började träna, träningsbloggar där människor låg på en lägre nivå, där 3 kilometer löpning var något att VERKLIGEN räkna med. Hade jag läst att 3 km löpning var ingenting när jag kämpade med att ta mej en enda kilometer hade jag blivit sjukt ledsen. Och dessutom, den träningen måste ha gett mej massor, så ont som jag hade i kroppen..

10 tankar om “Låg puls och läsvärt

  1. Du har så rätt! Folkhälsoutmaningen i dag är ju inte att få fler människor att springa milen snabbt (eller springa en mara för den delen) utan det är att få alla att springa just 3 kilometer ett par gånger i veckan och köra lite styrka i vardagsrummet. Tränar man mer än så gör man det för att det för att man tycker att det är roligt!

    Gilla

    • Ja, det lär ju knappast hjälpa folk att komma igång när de hör ”att tre kilometers löpning inte är träning värd namnet”. Det blir ett himla högt berg att bestiga då om en aldrig tränat förr.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s