Julklappstips till den hälsomedvetna foodie:n

Jag tänkte att det är precis rätt tid för julklappstips (duh?) så jag har satt ihop några med olika teman (Om inte annat ger det mej en chans att sitta och surfa runt och drömma om saker jag vill ha..eh..)

Först ut är den hälsomedvetna foodien – Till den kategorin skulle jag absolut räkna mej själv och därför var det långt ifrån svårt att hitta en massa ”vill ha:n”.

julklappfoodie

 

 

1. Matlåda i rostfritt stål, smart indelad i två fack. Alla har väl nästan hört talas om plastbantning? Plasten i våra matlådor kan innehålla skadliga ämnen som dessutom lättare går ut i maten vid uppvärming. Därför tror jag att en hälsonörd skulle bli väldigt glad över denna tjusiga. Den finns på Ekokul och kostar 179:-

2. Samma princip som ovan gäller våra vattenflaskor i plast (inte alla) och då är ju denna från Klean Kanteen toppen eftersom den varken innehåller bpa eller andra giftiga ämnen. Denna finns på Outnorth och kostar 235:-

3. Nästan alla som gillar mat och hälsa har ju också en speciell förkärlek för superfoods.  På Go for life finns massor av sådana. På bilden ser ni bipollen och lucuma som kostar 89:- respektive 69:-

4. En sån här smoothiemixer där en mixar direkt i muggen kan kanske tyckas onödig men tänk vad smidigt! Bara att mixa och ta med när en har bråttom eller som mellis. Denna finns på Net on Net och kostar 249:-

5. Det har ju kommit en del larm om gifter i te:er. Sånt har ju absolut en hälsomedveten foodie koll på så därför tror jag att ekologiska te:er utan gifter kan vara en alldeles perfekt present. Det är dessutom fair trade. Dessa finns på Ecoliving och kostar  33:-. På bilden ser ni: Vitt te – ”Pear tatin” och ”Vanilla chai tea”

Vill en göra något själv istället för att köpa finns det ju massor som en foodie blir glad för: Hemmagjord granola med spännande fröer, chokladtryfflar innehållande exempelvis blåbärspulver, nötsmör eller kanske raw-bollar av något slag.

Har du något supertips till denna mottagare? Berätta!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s