Femal balans och mina pms-tankar

16798-1

Detta med att vara kvinna alltså, så sjukt jobbigt just nu, i alla fall för mej. Jag har ju tidigare, flertalet gånger skrivit om mina pms-besvär, besvär som sträcker sej över ungefär två av månadens veckor – halva mitt liv. Det ser ut så här: Pms som startar en vecka innan mens – liten frist när mensen kommer och sedan någon slags pms igen, en vecka innan ägglossning. Det som händer är inte att jag får ont eller så, jag blir  bara så himla, himla ledsen, trött och för all del, lite arg också. Tröttheten i sej gör att jag blir frustrerad på mej själv, förbannad för att jag inte orkar. De här två veckorna känner jag inte att jag är jag eftersom jag oftast är full av idéer, kreativitet och energi. Allt det försvinner under dessa veckor. Det är inte alltid fullt så jobbigt, ibland får jag relativt lätta perioder men nu, de två senaste gångerna har ägglossningen speciellt, varit ett litet helvete.

I förrgår började hopplöshetskänslan krypa på, först lite lätt: en känsla av att inte räcka till, att inte vara bra nog, att inget är speciellt kul. Sen eskalerade det och igår var jag så himla, himla nere och trött. Fast jag har en fantastisk man, en man som satte sej och googlade, läste på och sedan åkte och köpte femal balans till mej. Jag har varit tveksam till att prova då jag redan äter antideppressiv medecin, vill liksom inte hålla på och blanda. Men alltså, NÅGOT måste jag göra! Detta får bli ett första steg.

Apropå den här mannen jag har förresten: Pms:en har också en annan ”trevlig” bi-effekt. Det sjukt dåliga samvetet. Inte för att han på något sätt får mej att känna så men för att jag mår så fruktansvärt dåligt av att utsätta honom för detta nästan varje månad: För tårar, för ilska, för depp. Jag  fattar ju själv att det inte kan vara kul när den en älskar bryter ihop och blir ledsen i flera veckor. Jag kan ju inte rå för det, men ändå, det dåliga samvetet som en ”härlig” bonus.

Andra tankar som är dumma men som ändå dyker upp är att jag är en kass kvinna, en kvinna som inte klarar av fullständigt normala, hormonella förändringar. Eller så tänker jag att det är något slags straff för att jag inte har vett nog att skaffa en unge som en ”normal människa” fast jag är 35 år gammal. En å andra sidan vittnar ju många om att pms:en blir VÄRRE efter barn. Tack för den liksom!?

I alla fall: Jag undrar, är det någon av er som testat femal balans? Fungerar det för er? Jag har läst både väldigt positiva omdömen och såna där det inte fungerat alls.

6 tankar om “Femal balans och mina pms-tankar

 1. Jag använde femal balans för flera år sedan, och då tyckte att de var kanonbra! Man ska bara tänka på att det kan ta två cykler innan man märker någon effekt, så häng i även om du inte känner av något positivt den första månaden.

  Gilla

 2. Använder femal balans i omgångar och det hjälpter. Men använder nu en Mn8 ( http://www.mn8s.se ) som faktiskt tar det värsta i mina PMS-svängar och min mensvärk. Testa 🙂 Tack för bra beskrivning ovan av PMS svängarna. Lycka till.

  Gilla

 3. Min försvann med preventinvmedel (använder Nuvaring) men jag fick en liten flashback förra månaden eftersom jag har slarvat lite – glömde att ta med mig en ny ring när jag reste bort, och valde sedan att hoppa över nästa mens eftersom jag var på simsemester då. Min kropp blev helt förvirrad och jag fick både pms och mensvärk för första gången på flera år.

  Du har väl hittat Karin Adelsköld? http://www.livetmedpms.se/om-karin/

  Gilla

  • Vad skönt att du hittade något som fungerar för dej 🙂 Själv är jag lite tveksam till hormoner, inte för att jag inte tror att det kan vara bra, men för att jag just har mitt känsliga psyke. Är så enormt rädd att jag ska må sämre.

   Yes, jag har hittat dit 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s