Svackar

Jag svackar (är det ens ett ord?) lite just nu. Tvivlar på mej själv, låter den duktiga flickan ta plats och tala om för mej att inget jag gör riktigt duger. Träningen flyter i ärlighetens namn inte alls på – Jag äter pepparkakor och dricker julmust istället.

Jag vet faktiskt inte varför det är så här just nu? Jag har så himla mycket bra i mitt liv: Fantastisk familj, otrolig man, fina vänner,  gulliga husdjur, ett hem jag trivs i, mat på bordet, värme och kärlek. Ändå är jag mest ledsen just nu och känner mej till och från ganska kass. Det kan vara för att jag så lätt blir uppstressad nu för tiden, att det är så sjukt himla mörkt precis jämt eller att mina pms-problem inte varit nådiga på senaste – Som om jag aldrig riktigt tar mej över ytan.

Fast hur det än är vet jag att jag tar mej upp igen, jag har verktygen, vet hur jag ska göra: Prata, prata, prata, träna, sysselsätta mej, klappa mej själv varsamt på kinden och tala om för mej själv att jag är fantastisk. Men just nu, inte så uppåt alls.

Varför skriver jag om det här då? Dels tycker jag att det är extremsvårt att spela käck när jag inte är det. Dels skrev jag för ett tag sedan, i samband med mitt inlägg om ortorexi, att det tycks finnas en norm att vara ”den-alltid-lyckliga-pigga-härliga-träningsbloggaren” och jag tror att det stjälper mer än det hjälper, i alla fall om det inte är sant. Jag tror att vi överlag kan vara rädda för att uppvisa en operfekt fasad, som att det skulle skada oss på något sätt? Vi gömmer oss bakom en polerad yta för att det är tryggast så fast vi egentligen mår bättre av att dela. Så därför delar jag med mej av det oglada, opeppiga också.

11 tankar om “Svackar

 1. Massa pepp till dig! Vi har alla våra svackor och jag tycker att det är bra att du skriver om det. Vem är käck och på topp hela tiden liksom? Nä, våga visa alla sidor säger jag!

  kram

  Gilla

  • Fina du, det är precis det en vill höra när det är så här: ” Du är inte ensam!” Inte för att en vill att någon annan ska må dåligt men för att det är skönt att inte känna sej som ett ufo.
   Det ska jag!
   Kram!

   Gilla

 2. Huvva för att svacka! Men fullständigt jättevanligt just nu tror jag. Jag är verkligen inte på topp heller. Detta himla mörker…
  Idag är jag lite pepp dock, men det är bara för att jag räknar ner till julledigt! Behöver sova och vila och bara vara!

  Gilla

  • Ja, det är inget vidare. Fast som du säjer: Jag är nog inte precis unik och på något sätt känns det ändå lite skönt.
   Hoppas du får en riktigt, riktigt härlig julledighet! 🙂

   Gilla

 3. Jag tror på att tillåta sig själv att inte vara pepp och käck hela tiden. Att man får ta sig den tiden. Mörkret är förödande den här årstiden och att då känna att man ”inte får” vara opepp det blir bara jobbigare. Så ”gnäll” på!! Och jag önskar såklart att du härdar ut!

  Gilla

 4. Pepp till dig! Jag funderar på om det är årstiden? Jag som annars har obegränsat med energi och entusiasm och aldrig behöver motivera mig till att träna däckade ihop fullständigt för två veckor sedan. Vill fortfarande inte gå utanför dörren utan sitter under min filt i soffan och läser. Vinterdvala kallar jag det, och tänker att det nog inte gör så mycket.

  Gilla

  • Tack! Ja, vi kanske t.o.m är biologiskt programerade att gå lite i ide dessa månader? Vet inte riktigt vad jag tycker om det i så fall…hmm

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s