Börja spring 2015 – Tips, råd och länkar

spring2015

Jag tänkte exakt samma sak förra året vid nyår: Nu är det nog många som vill dra på sej löparskorna och testa att springa! Trots att jag fortfarande är ganska mycket en nybörjarlöpare själv har jag hunnit samla på mej en hel del smarta råd och tips om en vill börja springa. Jag tänkte dela dem i det här inlägget så att du har allt samlat på samma ställe. Lycka till!

  • Superpepp för nybörjarlöparen Detta inlägg skrev jag  med samma tanke som nu fast i Januari förra året. Det innehåller en hel del bra-att-ha-länkar!

 

  • Alex på Skosulan har sammanställt 7 bra tips för den som tänker börja springa. Jag gillar nästan allra mest tipset:

Köp inte ny gpsklocka och superrumpvärmartights innan du testat några gånger i mjukisbyxor och gammal vindtygsjacka.

 

  • Skosulan är förresten verkligen ett ställe att kolla in om du är i början av din springkarriär (och annars också). Där finns massor med intressanta och roliga artiklar om löpning och dessutom massor med länkar till olika löparbloggar på olika nivåer.

 

  • Tänker du: Men jag kan ju inte börja springa mitt i vintern? Tänk om! Vinterspring kan vara riktigt härligt. Jag har skrivit om lite grejer att tänka på här.  Nu är det ju dessutom barmark och ganska milt på många ställen – Då finns det verkligen ingen anledning att vänta till april.

 

  • Eller tänker du: Jag är ju överviktig, jag kan väl inte springa? Jorå! Det kan du visst! Det har jag skrivit om härSmarta Träningsglädje-Sara har också skrivit ett intressant och peppigt inlägg om detta: ”Är du tjock? Men spring då!”

Det var väl det! Hoppas jag kunde bidra med lite tips till någon som är i löparstartgroparna. Jag lovar: Det är så himla värt att springa!!

 

7 tankar om “Börja spring 2015 – Tips, råd och länkar

  1. Vinterspring är det bästa! Föredrar faktiskt det framför sommarspring tror jag. Så, sprang jag inte redan skulle jag lätt börja exakt nu!

    Gilla

  2. Ping: Börja springa-Charlotta Sofia springer och trimmar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s