Råa vårrullar

råavårrullar

Igår gjorde jag råa vårrullar till middag. Det är faktiskt inte alls speciellt svårt och blir himla gott. Det bästa är att du kan fylla dem med lite vad du vill! Den enda ingrediensen som  är ett MÅSTE är rispapper (spring roll wrappers) som brukar finnas i de flesta välsorterade matvaruaffärer.

I mina vårrullar hade jag, som ni ser på bilden: Sallad, tunt skurna morötter, grovhackade jordnötter (gillar att det blir lite salt), avokado och koriander. Det meckiga med vårrullarna är väl att få till själva rullen men inte ens det är speciellt svårt. Jag brukar ta en tallrik med lite uppåtslutande kant. Den fyller jag med vatten och sedan har jag en ren kökshanduk brevid. Sen lägger en bara rispappret i vattnet i kanske 30 sekunder – 1 minut och flyttar sen över det till handduken där en brer ut det. Sen är det bara att lägga fyllningen ganska långt ned på pappret, vika över en flik, vika in sidorna och rulla. Klart!

Till mina vårrullar brukar jag servera en dippsås på: 2 msk kinensisk soja, en halv pressad citron, runt 2 tsk sesamolja och lite chili.

vårrullar2

4 tankar om “Råa vårrullar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s