En helt vanlig måndag och en ganska blek lunch

lunch2

snö1

Här har jag en helt vanlig måndag. Har precis intagit lunchen ovanför (äggröra, sojakorv och min obsession surkål) samtidigt som jag tittat på snön som ganska vildsint yr utanför fönstret. Och ja, det händer inget jättespeciellt: Jag storstädar, rensar. Vill liksom starta det här året med att vara i ordning (Ok, någon vecka försent men i alla fall). Ibland är det bara så här, varken mer eller mindre: En helt vanlig måndag. Fast det är rätt fint det med.

6 tankar om “En helt vanlig måndag och en ganska blek lunch

 1. ÅÅåå, det är så skönt att rensa! Jag rensade 2 flyttkartonger i källaren igår + lite allmänt krafs, jätteskönt! 🙂 Mer läer det bli i veckan, siktar på att ha en loppis någon gång. Jag håller med om att det är en bra start på året att rensa, eller lite när som helst eftersom det ger så mycket energi. 🙂 Heja oss!

  Jag försöker hitta en god surkål, det ska ju vara supernyttigt. Vilket märke har du?

  Gilla

  • Ja, verkligen! Haha, så långt som till källaren har inte jag kommit. Blir väldigt impad! 🙂

   Jag har köpt min surkål på city gross. Är lite osäker på märke? Men det är en glasburk som kostar 17:- tror jag. Fast jag har funderat lite på det där. Den är ju inte eko och kål är väl ganska utsatt för skadedjur och så så risken är kanske att en får i sej en massa bekämpningsmedel? Kanske borde en göra egen? Det ska tydligen inte vara så svårt 🙂

   Jo och så tänkte jag på en sak till: Du lämnar ju ofta så himla fina, intressanta och långa kommentarer och vi verkar ju vara lika i mycket. Därför undrar jag om du har någon Instagram, twitter eller liknande jag skulle kunna få följa? Jag blir så nyfiken på vem som är bakom kommentarerna liksom 🙂 Fast det är så klart helt ok att fortsätta vara anonym också. Tänkte bara höra efter 🙂

   Gilla

 2. Tack tack! Jag hamnade i källaren med ett par grejer som skulle dit och då började jag rensa av bara farten. 🙂 Min sambo kom till slut ner och undrade om jag ville ha middag, haha. Lätt att fastna;)

  Ja, jag tror också att kål är en rätt besprutad grönsak. Vi handlar det mesta eko, om det inte är superdyrt. Jag köpte en burk ekologisk surkål på Hemköp häromdagen, den stod i fruktkylen. ”Tistelvind” är märket, 49 kr för 700 gram (39 för 300 g, väldigt märklig prissättning). Det är enbär och lite annat i, var inte riktigt smaken jag var ute efter men den är ok. Jag har även sett ekologisk surkål i påsar någonstans, ska undersöka och se om den är godare. Kan säga till när jag testat den. Jag har också funderat lite på att göra egen, vore spännande!

  Tack så mycket! Jag håller med om att vi verkar lika i mycket. Jag är ju inte så offentlig, har ingen blogg, twittrar inte och är typ inte inne på fb längre. Jag har en Instagram men det var längesedan jag lade upp någon bild, proud22 heter jag där. 🙂 Kanske skulle bli flitigare där. Jag är dock inte så anonym, kan berätta lite om mig själv:

  Heter Sanna, är 28 år, kommer ursprungligen från Västerås men har inte bott där sedan 2005. Nu bor jag i Linköping och pluggar till lärare i förskolan-3:an i svenska och estetiska ämnen. Jobbar extra på en privat förskola och spelar teater i en amatörgrupp. Gillar att laga mat, baka, odla, springa (men nu har jag varit lat ett bra tag så jag ska sätta igång igen), simma, pyssla, läsa, fika, vara ute i naturen, resa. Är en hudvårdsnörd (no ‘poo), gillar miljövänliga vardagsknep och husmorstips. Älskar djur, vill väldigt gärna ha ett husdjur snart. Har som du en koppling till Dalarna, brukar vara i Rättvik på somrarna. Varifrån kommer du? Du bor i Surahammar va?

  Gilla

  • Åh vad roligt att få veta lite mer om dej! 🙂 Det är lite märkligt detta att blogga: En drös vet en hel del om mej och jag vet inget om er. Haha, kul grej: Jag har också pluggat till lärare och extrajobbat på förskola samtidigt! Nu hoppade jag i och för sej av men jag hoppas att du har hittat din grej.

   Jag kommer från Siljansnäs från början, ett samhälle som ligger någon mil utanför Leksand. Och ja, jag bor i Surahammar 🙂 Trodde aldrig att jag skulle flytta hit men nu trivs jag faktiskt rätt bra. Gillar att känna att jag har närheten till större städer 🙂

   Jag lägger till dej på Instagram!

   Gilla

 3. Åh, kul att du också varit inne på lärarspåret! Ja, just nu känns det helrätt. Jag älskar att jobba med barn och följa deras utveckling. Jag vill jobba mycket med barns självkänsla och tilltro till sig själva, att de ska känna att de kan och att de är värdefulla som de är. Får se hur det blir i framtiden, jag har lite hudvårds-och cafédrömmar också, men jag tänker jobba med barn så länge jag tycker att det är roligt och utvecklande, vilket jag tror är rätt länge. Vore spännande att läsa om vad du drömmer om. 🙂

  Ah, Siljansnäs har jag åkt förbi, det verkar mysigt! Ja, Surahammar ligger ju rätt bra till. Har inte varit där mycket alls, så jag känner inte till det så bra. Var det kärleken som tog dig dit?

  Kul med instagram, jag lägger till dig också! 🙂

  Gilla

  • Vad härligt! Du verkar brinna för det du gör och ha himla fina värderingar kring det 🙂
   Mm, jag kanske borde skriva ett sånt inlägg om drömmar, de är ju några stycken 🙂

   Ja men precis, kärleken tog mej hit 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s