Operfekt perfekt – Mina dåliga sidor

ögon

Jag gillar att prata om svagheter och tillkortakommanden. Jag gör faktiskt det! Inte för att en ska grotta ned sej, älta och komma fram till att en är värdelös. Snarare för att, när en pratar om det som en upplever som lite problematiskt med sej själv, hittar en andra som har upplever samma sak. En behöver inte känna sej ensam och en kan komma fram till lösningar tillsammans.

Jag har läst en drös inlägg om tillkortakommanden nu, inlägg som kommer av att bloggare ”Men Mia” skrev ett inlägg om sina tillkortakommanden. Fem stycken radade hon upp och sedan utmanade hon andra att skriva om sina och det har folk gjort. Det finns inte ett inlägg i den raddan som jag vid någon punkt inte tänkt: ”Men EXAKT! Exakt så känner jag också!” Det är något fint med det tycker jag, att inte behöva känna sej ensam med de mindre bra sidorna.

För det är ju som Mia skriver: Fast det är faktiskt först när människor vågar visa sina svaga sidor som de blir intressanta på riktigt. I alla fall för mig.” 

Det ligger mycket i det. En alltför välpolerad yta kan nästan skrämma mej. Vad finns där under liksom?

 

 

Men i alla fall, jag tänker inte vara sämre! Här är mina fem saker som gör mej operfekt perfekt (Eh.. alltså, det kan hända att det finns fler än fem men nu håller vi oss till det. Ok? Bra!)

 

 • Jag är en känslig typ vilket ju både är bra och dåligt: Gråter lätt, blir tvärarg, alltså inte så att jag är arg ofta, men blir jag arg blir jag det i överkant (inte alltid med god grund). En å andra sidan gör det att jag har lätt till skratt och lycka också.

 

 • Jag blir superlätt oroad. Svarar någon nära inte i telefonen eller Daniel är en kvart sen ifrån jobbet, tänker jag det värsta. Rolig grej (nåja): Till skillnad från många andra som antagit utmaningen MÅSTE jag ALLTID svara i telefonen. Kan. inte. låta. det. ringa. Det kan ju ha HÄNT NÅGOT för sjutton!! Detta resulterar i rätt många oönskade konversationer med telefonförsäljare….

 

 • Är lättkränkt. Det är inte många dagar som går utan att jag känner mej lite förolämpad av något, stort som smått.

 

 • Har sjukt svårt för förändringa eller ändrade planer. Visst kan jag inse att den nya planen nog kommer att bli kul/bra efter ett tag, men första känslan är alltid PANIK. Lågvattenmärket är när jag en gång började gråta för jag tänkt mej lugn hemmakväll och en vän bjöd på bio istället. På den nivån alltså… För även om kvällen blev mycket trevligare med bion så hatar jag överraskningsmomentet i ändrade planer. Det konstiga är dock att när jag bestämmer själv, kan jag vara impulsiv i överkant istället? M.a.o: Kanske borde lägga till kontrollfreak till listan… 

 

 • Sist men inte minst: Jag kan vara rätt självgod. Inte så att jag basunerar ut det, men innerst, innerst inne tycker jag ändå att jag har rätt.

 

 

Varsågod! Mina värsta sidor. Eh..när jag ser det så här komprimerat så har jag ju målat upp en superosympatisk människa?! Kanske borde ha lagt till någon sån där när-de-frågar-om-dåliga-sidor-på-anställningsintervjun-dålig-sida Som: ”Ibland har jag alldeles för många bollar i luften” 

Äsch, nä, sån här är jag. Sen har jag ju goda sidor också, glöm inte det! 😉

Vilka är era dåliga sidor? Känner ni igen er i någon av mina?

 

 

11 tankar om “Operfekt perfekt – Mina dåliga sidor

  • Haha, förlåt.
   Nej, skämt åsido: Gud så härligt att ha en känslotvilling + Visste väl det! Därför jag alltid tycker du är så klok 😉
   Kram!

   Gilla

 1. Ping: Jag är.. | Charlotta Sofia springer och trimmar

 2. Nu är det jag som säger ”Det där är jag, EXAKT!”. Varenda punkt, varenda mening. Förutom en. Jag har extremt telefonskräck och kan inte svara på dolda/okända nummer. Vilket resulterar i att jag oroar mig extremt om jag inte kan slå upp numret direkt efteråt och se om det var någon jag borde känna eller bara försäljare.

  Gilla

  • Känner att jag måste läsa din blogg nu. Du verkar ju vara en utomordentlig människa! 😉

   Åh, känner igen mej i det där att slå upp nummer också! Missar jag ett samtal MÅSTE jag kolla upp numret. Får jag inget napp då får jag ångest. Det bästa är att se att nummert gick till något call center 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s