Yin-yoga för nybörjare

”Rund är också en form”-Malin har skrivit om yin-yoga ett par gånger nu och på så sätt väckt mitt intresse för denna yogaform (Tack Malin!) Det låter så fantastiskt skönt och bra! Yin yoga är alltså yoga där du håller samma pose 3-5 minuter, det går ut på att mjuka upp leder, ligament och bindväv om jag har förstått det rätt? Här omkring finns inte några yogaklasser att gå på (vad jag vet?) om en inte åker in till stan, alltså gjorde jag som vanligt och kikade runt på you tube för att hitta en lämplig sekvens. Fastnade för denna, här under, med älskade Ester – Inte för att jag egentligen vet så mycket om henne men hela hon utstrålar lugn och harmoni, jag blir avslappnad bara av att höra hennes röst, dessutom känns hon väldigt pedagogisk.

Denna sekvens fokuserar på höfter och korsrygg vilket jag verkligen behöver. Mina höfter är rätt stela och jag blir lätt öm i korsryggen så jag tror att detta kan bli bra. Delar med mej av rutinen om ni också vill prova:

 

11 tankar om “Yin-yoga för nybörjare

  • Aj! Sendrag. Jo men löpning kortar väl musklerna? Tänker att det är bra att ge dem en omgång utstäckning också 🙂

   Gilla

 1. Åh, vad roligt att du har blivit inspirerad! 🙂
  Jag har fastnat i yogan ”generellt” sett, men yin yogan är verkligen som bryter av lite grann och man får tänka lite annorlunda. Mer mentalt utmanande, än fysiskt (även om det är uppmjukande också). 🙂

  Kram M

  Gilla

  • Men verkligen! Superinspirerad! Bloggar alltså, så himla bra grej 🙂 Tänkte köra ett första pass imorgon, enligt nedan. Ska bli så spännande att se hur det känns 🙂
   Kram!

   Gilla

 2. Nu är det ett tag sedan jag yogade regelbundet, men när det väl händer så ligger yin yogan närmst. Så himla himla härligt att bara få sitta stilmoch KÄNNA med hela kroppen. Känns som magi varje gång 😀

  Gilla

 3. Yinyoga är fantastiskt! Kan varmt rekommendera appen Vila dig i form (finns också som en underbart vacker bok) om du vill köra själv.

  Gilla

 4. Ping: Te och yin-yoga | Charlotta Sofia springer och trimmar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s