Med träningsglädjen i fokus

Ibland kan jag bli trött på träningsbloggsvärlden, på perfekta rumpor och lår i trendigaste tajtsen, på rutiga magar i korta toppar. Säkert, alldeles säkert, kan det bero på en viss del avundsjuka.

Men.

Jag tror faktiskt att det beror på bristen på variation. Vi lär oss: Så här ser en hälsosam kropp ut. Men det behöver inte vara sanningen, ÄR inte sanningen – Den lite större tjejen bredvid dej i ex. kassakön kanske springer längre och snabbare än dej, äter bättre? Men vi är matade med EN endaste bild och det tycker jag är tråkigt.

Det är också tråkigt att tjejen, med den enligt normen, perfekta kroppen ofta får bära hundhuvudet i dessa diskussioner. Hon får ta ansvaret för hälsohetsen när svaret kanske snarare är bristen på just VARIATION. Därför blev jag så glad när jag hittade denna video hos För skojs skull. Inte för att dessa kvinnor på något vis skulle vara ”mer rätt”, men för att det är så sällan en ser dessa kroppar som starka, energiska och hälsosamma. De får liksom oftast stå på kvällspressens förebild…

Jag blir otroligt peppad av denna! Blir du?

15 tankar om “Med träningsglädjen i fokus

  • Nej, så klart! Men fortfarande är vi inte uppbyggda på samma sätt eller ser ut på samma sätt. Tror många går miste om att vara ”tränande människor” just bara för att de inte tror att de ”hör till”.

   Gilla

 1. Malin, fast jag retar mig ganska mycket på kopplingen mellan ”vältränad” och ”tight”. Jag är till exempel inte speciellt tight men jag är banne mig vältränad! Sen finns ju de flesta kroppstyper med i den här kampanjen, det som är annorlunda är att inte alla som är med är tighta.

  Gilla

 2. Bra point- och film. Tangerar lite ett inlägg jag har på gång om inlärd hjälplöshet (att tro att man inte kan påverka sin situation fast man kan). Med förebilder som dessa tror jag fler kan peppas till att TRO att de KAN träna…

  Gilla

 3. Kan det inte också bero på att det är för få ”icketighta” som inte hela tiden ursäktar sin kropp? Uttryck jag brukar läsa på personers bloggar när det gäller träning är typ skulle behöva minska i kilo för att bli snabbare, jobbigt med dallriga lår som är i vägen osv. Svårt att hitta alternativa förbilder.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s