Fiffiga energibollar

dadelbollar2

dadelbollar1

Jo, idag har jag ju experimenterat  med raw food till morgondagens tema! Och ja, det kan ju hända att jag var lite orolig för att resultatet inte skulle bli så vidare, värst bra och satsade därför på att fixa något gott till efter-maten-kaffet som kompensation. Nu hade jag ju i och för sej inte behövt oroa mej för maten p.g.a blev supergott (Vad det blev får ni se imorgon). Men ändå, en liten chokladboll på maten skadar ju aldrig.

Nu är det ju inte direkt någon nyhet med bollar av dadlar, nötter och kokosfett på tränings/hälsobloggar men jag vill ändå prisa det lite: Så himla enkelt, omöjligt att misslyckas med och supergott. Just dessa höftade jag ihop men de innehåller ungefär: 1 dl havregryn, 1/2 dl solrosfrön, 2 msk chiafrön, 2 msk kokosfett, tre färska dadlar, 2 msk kakao och rivet skal från 1/2 apelsin (lite romerska bågar-känsla så där). Jag mixade ihop hela härligheten med stavmixer, rullade bollar, garnerade med hackad sötmandel och ställde in i kylen. Dessa blir perfekt extra energikick till löpturen jag tänkte ta senare.

Det fiffiga med såna här bollar är ju att en kan ha i lite vad som helst: Annan torkad frukt än dadlar, det konstiga superfoodpulvret du inte riktigt vet vad du ska göra med, nötter, olika smaksättare som vanilj, kanel eller kanske kaffe?

12 tankar om “Fiffiga energibollar

    • Nä, max 5 minuter. Fast fattar vad du menar, jag gör inte heller bollar så frekvent fast jag vet att det är gott och lätt 🙂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s