Att älska sej själv

skratt

I morse scrollade jag igenom mitt facebookflöde och fastnade vid ett citat. Det var något slags meditationscitat, säkert jättekänt, men nytt för mej. Betydelsen var ungefär att fokusera på att känna kärlek till sej själv på inandning och fokusera på kärlek till omgivningen på utandning. Något med det där citatet klickade i mej och jag tänkte: Jag testar! Så jag låg i sängen och fokuserade på att växelvis känna kärlek till mej själv och till omgivningen och var inte alls beredd på hur jag skulle reagera. Faktum var att när jag fokuserade kärleken inåt, mot mej själv, så blev jag gråtfärdig, fast på ett bra sätt. Insikten: ”Jag älskar verkligen mej själv” var så skön. Jag älskar den här knasiga, snälla, bångstyriga människan och vill henne det absolut bästa – Som bomull runt själen, den tanken.

För så här: Det är ju sällan en tänker så, jag tänker så, på ett aktivt vis. Jag tror också det var därför jag reagerade starkast på den där kärleken till mej själv. Till omgivningen, i alla fall den nära VET jag att jag känner starkt. Jag kan formligen explodera i kärlekskänslor för andra -Jag är helt enkelt mer van med det. Visst vet jag att jag tycker om mej själv men det försvinner ibland i bruset av prestationskrav och de negativa tankarna jag av slentrian slänger på mej själv.

Okej, inser nu att en del kanske tänker: ”Men köp en kaftan, kristaller och tänd lite rökelse..” Fast nej, jag tror faktiskt de flesta av oss har nytta av att stanna upp och skänka sej själv lite kärlek. Prova! Du kommer gilla!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s