Bloggpyssel och att vara en ”hemmagris”

tulpanertak

Haha, höll på allvar på att skriva godmorgon så här efter lunch. Men faktum är att jag vaknade vid kvart över tio och sedan låg kvar i sängen någon timme så jag har, mer eller mindre, precis startat min dag. Hittills har det inte hänt så mycket denna lördag. Jag har mest bara konstaterat att det känns lite vår p.g.a takdropp, fågelsång och mina fina tulpaner (som jag förtvivlat försöker hindra katterna från att äta upp).

Sen har jag druckit kaffe och filat lite på bloggplanen tills nästa vecka. Yes, jag är så pass nördig att jag har en bloggplan! Inte så att jag planerar allt, en blogg måste vara lite spontan också, men det är ändå skönt att ha några hållpunkter. Ja, och sen väntar jag på att Daniel, som jobbar idag (stackars), ska komma hem och sen får vi se var denna dagen bär av.

Tänkte förresten på det där, att jag är en riktig hemmagris. Jag älskar att träffa folk och göra saker men jag tycker också om att ha mycket tid hemma vilket ibland kan ge mej lite komplex. Som att en måste vara action och hit och dit jämt. Fast jag har kanske egentligen inte så mycket komplex när jag tänker efter? Jag har liksom förlikat mej med att detta är jag vilket är otroligt skönt. Det finns ju en norm över hur en ska vara för att vara lyckad kan jag tycka: Alltid ha något på gång, nya projekt och grejer men sanningen är att jag nog mest blir stressad och mår dåligt om det blir FÖR mycket. Så det blir dagens fråga: Varför är det lite av en skam att gilla att vara hemma och i sitt eget sällskap? Hur är du? Action hela vägen eller mer som jag?

kaffe

16 tankar om “Bloggpyssel och att vara en ”hemmagris”

 1. Jag är nog lite som du där. Älskar att vara hemma, och får aldrig ångest av att vara hemma utan planer en lördagskväll som många brukar få! Ikväll ska jag dock iväg och roa mig, och det är ju också trevligt 🙂

  Gilla

 2. Jag är ju en aktiv typ som vill att det ska hända saker- men jag är oftast nöjd med mitt eget sällskap… Har inte så stora sociala behov, men KAN vara väldigt social också… Och gillar egentligen att vara hemma, MEN gillar ändå att det ska hända saker… Kanske därav det passar mig att ha husvagn? Att ha ett hem med sig som ”basläger” på äventyren….?!

  Gilla

  • Jag gillar också hemifrån-jobb. Jag har ju jobbat så de senaste åren (förutom nu) och tror det egentligen så jag trivs bäst (fast behöver lite social uppblandning också) 🙂

   Gilla

 3. Jag älskar att skrota runt hemma, men vill gärna ha ngt att göra då. Typ gräva i trädgården,greja.med fröer,spela musik,plugga eller så. Gillar inte att inte ha något planerat,det är jag för rastlös för. Men har jag gjort något på dagen så kan jag verkligen göra absolut ingenting på kvällen. MEN, vill gärna åka iväg och umgås hemma hos någon annan någon gång/månad. Men behöver inte hitta på något spektakulärt,tycker det är mysigt att vara en del av någon annans vardag! Det är ju inte vardag för mig!:) puss och kram!

  Gilla

 4. Jag har ett ganska hektiskt umgängesliv. Men jag har absolut inga problem att svar hemma själv. Jag reflekterar inte ens över vilken veckodag det är. Vill jag bara vara hemma så spelar det ingen roll om det är tisdag eller lördag.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s