No poo-söndag: diy torrschampo

nopoosöndag

Så var det dags för No poo-söndag, ett av mina återkommande teman på bloggen (jag har ju också raw food-tisdag). Idag tänkte jag att vi skulle koncentrera oss på torrschampo. Jag vet inte hur det är med er? Men jag kan nästan inte leva utan torrschampo. Men visste ni att det finns en hel del i skafferiet som en kan snabbtvätta håret med?

Nedan ser ni några exempel:

nopootorr

Havregryn tycker jag fungerar riktigt bra, håret känns helt klart rent och får dessutom lite volym. En tar helt enkelt lite havregryn i handen och masserar där håret är smutsigt. Sen är det bara att borsta ur. Nackdelen med detta är just borsta ur-delen, en måste ha någonstans att borsta. Jag brukar borsta över badkaret men lite bökigt blir det ju med alla flygande havregryn.

Kakao har jag av förklarliga skäl inte provat eftersom det är för brunetter (har också hört om dem som blandar lite kanel med kakaon). Men är du mörkhårig: Testa! Här finns beskrivning på hur du gör.

Rismjöl använder du på samma sätt som havregryn -Massera in och borsta ur.

Potatismjöl och maizena fungerar på samma sätt. Strö lite i håret, en kan med fördel förvara detta torrschampo i en urdiskad kryddburk, massera in -Klart! Själv föredrar jag potatismjöl framför maizena då jag tycker maizenan ger mitt hår en lite tung och fet känsla efter ett tag.

schampoolja

Torrschampo med doft

Det är ju ett plus om torrschampot doftar lite fräscht också tycker jag! Det är superenkelt att göra: Fyll en kryddburk ungefär 2/3-delar med potatismjöl eller maizena och droppa i  typ 4 droppar av eterisk eller doftolja, skaka -Klart!

 

Ehm.. hur irriterande: Insåg att jag skrivit ”kako” under kakaon på mittersta bilden. Men så får det vara 🙂 Tänker INTE göra om! (det var nog så nervpåfrestande första gången med nyfiken katt som sällskap)

4 tankar om “No poo-söndag: diy torrschampo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s